Am gustat o pasca vegana are a fost cea mai cleioasa, fara zvac, neapetisanta si scumpa pasca din viata mea. Nu vreau sa jignesc nici bucatarul, nici pe cei care iubesc acest tip de preparat. Evident gusturile sunt discutabile, dar nu e discutabil daca pasca e cleioasa. Pentru ca e foarte cleioasa. Poate unora le place asa. Asta a fost de la Fibrio, la Pasti.

Am degustat din selectia de Cake away de la Rawz. De mai multe ori. De fiecare data, intr-o proportie covarsitoare, experienta a fost la superlativ. Textura, aroma, gradul de dulceata…totul e foarte bine echilibrat. Si, cu onestititate va spun, cheese cake-ul de la RAWZ… chiar inlocuieste cu succes un cheesecake conventional, desi opinia mea era ca nu poate (mai multe cititi aici).

Articolul nu se doreste a fi nici reclama la Rawz si nici antireclama la Fibrio. Doar vreau sa atrag atentia ca nu orice ce e scris, e neaparat adevarat.

Sa incepem cu Fibrio, ca apoi sa terminam intr-o nota optimista. O pasca de la Fibrio costa aproximativ cat o cutie de cake away Friday de la Rawz.

Puncte bune:

  • prezentarea – produsele sunt ambalate ingrijit. Nu festiv. Dar, poti merge cu aceasta pasca in vizita linistit :).
  • ingredientele – evident nu veti intalni bazaconii in lista ingredientelor. Ceea ce nu este de neglijat, avand in vedere ca azi petrecem mai multa vreme citind etichete, decat mestecand efectiv.
  • pretul – nu sunt genul de om care sa negocieze preturi. Niciodata. In general pun in balanta bucuria pe care o primesc si costul de oportunitate. Pot sa va spun, insa, ca banii dati pe aceasta pasca, au fost aruncati. Nu am putut sa gasesc nici macar o frantura de scanteie de bucurie care sa justifice cumpararea ei.

Puncte dezamagitoare:

  • gustul – nu vreau sa insist, dar nu este un preparat gustos. Daca urmezi o dieta care exclude lactatele si vrei sa iti faci un preparat care sa aduca a pasca, s-ar putea ca Fibrio sa nu fie optiunea. Fa-ti un terciulet din lapte vegetal cu ce faina te atrage mai mult, indulceste cu ce te lasa constiinta, pune un pic de coaja de lamaie bio si.. gata! Nu ii spune pasca pentru ca nu este, este un terciulet deshidratat. Asta este si ce am gustat de la Fibrio. Dar asezat pe un fel de crusta care…daca pot sa spun asa, facea ca „umplutura” sa piarda din actiuni. Mai bine urma modelul „pasca fara blat”.
  • aspectul produsului – zambetul aprobator al gazdei la care ai dus pasca spre tratatie va degenera in rictus dupa ce va vedea continutul de un galben bolnavicios. „Mananci intai cu ochii”…e adevarat. Aici inchizi ochii intr-o miscare lenesa si zici „nu, multumesc!”.
  • ingrediente – mi se par prea multe si amalgamate. The simpler, the better. Eu cred ca in spiritul unei digestii usoare trebuie sa simplifici ingredientele. Pentru ca degeaba sunt toate sanatoase luate separat, daca pentru organism e un efort sa desteleneasca combinatia. In plus, pe website la ingrediente nu aparea inul. Dar pe eticheta, da. Nu ca ar fi o eroare „materiala” cum ar spune corporatistii, adica de proportii, in traducere corecta. Dar pentru mine a fi fara in copt la 200 grade a fost un criteriu de acceptare a acestiu produs.

Revin asupra faptului ca nu imi amintesc sa fi gustat si alte produse Fibrio, deci…experimentati cu altceva. Dar la pasca vegana, „mefiez vous”!

RAWZ

Puncte bune:

  • prezentarea – produsele sunt ambalate mai mult decat ingrijit! E o vibratie buna inca de cand vezi cutia legata chic cu o funda satinata…Abia astepti sa o deschizi.
  • ingredientele – nu gasiti la ingrediente decat chestiuni sanatoase (totusi, atentie la ce zicea Avicenna: diferenta intre otrava si medicament sta in cantitate!). Adica, e genul de tort pe care TREBUIE sa il imparti cu prietenii, pentru ca e foarte dens. Un alt plus, totul e crud :). Acesta nu e un amanunt de neglijat pentru cine mananca doar cruditati si vrea un strop de fericire in viata lui presarata de salata cu morcovi, varza si sucuri verzi. Nu ca n-ar fi sanatoase… dar un desert bun (crud) te ajuta sa mergi mai departe. Concluzionand, in opinia mea, ingredientele sunt ce trebuie. Nici prea multe, nici prea putine
  • gustul – sunt fenomenale, majoritatea torturilor. Nu ai cum sa replici acasa ceea ce fac ei din cateva motive. Incep cu cel mai important. Trebuie sa ai gena de bucatar si papila de degustator. Daca lipsesc acestea doua, bineinteles ca poti sa iei o carte de retete sau internetul si sa purcezi la treaba. Dar, rezultatul va fi o pastuta dulcica, cu o consistenta nici cal, nici magar si o sa o mananci din bolul in care ai combinat-o, tot intrebandu-te ce ii mai lipseste.  Al doilea motiv este ca un blender de super calitate va face diferenta intre o crema nisipoasa si una onctuoasa. Nu trebuie sa spun mai mult. Ca o concluzie, cheese cake-ul lor substituie cu succes un cheese cake in maniera traditionala si , de ce nu, poate sa fie inlocuitorul vegan pentru pasca. Este absolut minunat.
  • aspectul produsului – daca le duci in vizita, gazda va zambi de la inceput, atunci cand primeste cutia, va continua sa zambeasca si dupa ce o deschide, pentru ca feliile de tort sunt decorate foarte dragut si va ramane intr-un extaz culinar prelungit dupa ce le va gusta. Un tort crud, oricat de ciudat ar parea, poatre inlocui cu succes un tort gatit… cel mai savuros tort gatit, nu vorbesc de prostiile cu acelasi gust de praf din cofetarii.

A fost ceva la Rawz care nu a fost la superlativ, dar nu imi mai amintesc exact care dintre torturi. Snickersul e o replica reusita, dar nu un favorit al meu, pentru simplul fapt ca nu ma dau in vant dupa arahide.  In rest, cheese cake-ul, tortul cu cafea, tortul casei.. sunt absolut fabuloase!

Nici de la Rawz nu am mai incercat alte produse, deci.. nu pot sa ma pronunt pe ansamblu. Va astept cu vesti si impresii daca mai comandati ceva de la Fibrio sau Rawz….

PS Am mai urmat o recomandare a Corneliei Marin, de la Fibrio si m-am dus in Brasov dupa inghetata Luado. Pomul laudat… Nu e o inghetata pentru care sa bateti drumul si nici sa dati banii. Zoomserie are inghetate mult mai bune decat ce am mancat eu in Brasov. Cremoase, onctuoase, cu gust fooooarte bun. Iar, daca sunteti foarte scupulosi in ceea ce priveste compozitia inghetatei.. puteti sa faceti singuri o inghetata de banane…simpla, gustoasa, cremoasa si sanatoasa. Merge combinata la nesfarsit cu ce doriti.. pentru un ice cream bar vegan si savuros:)

sursa foto: rawz.ro, facebook – fibrio

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *