tratament naturist capuse inhabitots.com

Exista tratament naturist pentru muscatura de capusa? Exista. Noi l-am pus in practica. Iata ce am facut noi pentru a preveni infestarea cu bacterii, dupa ce am fost muscati de capuse. 

Principiul pe care l-am urmarit a fost sa sustinem sistemul imunitar prin toate mijloacele. De aceea, noi  NU am apelat la tratamentul cu antibiotice de sinteza.

produsele stupului shopmingo.com

1. Propolis pe muscatura dupa ce ati scos capusa. Noi am pus tinctura de propolis peste muscatura si am acopertit cu un pansament. Am repetat operatiunea din 12 in 12 ore, timp de cateva zile. Pot sa va spun ca a treia oara cand am patit-o, am pus propolis imediat pe locul cu pricina. Am observat ca muscatura nu a fost aproape de loc rosie, a ramas doar un punct acolo unde a fost bagat acul ca sa scoata insecta. Primele doua dati nu am avut propolis cu noi si l-am aplicat la o ora dupa ce am scos capusele. Iar acum, la 3 saptamani dupa primele 2 evenimente, zonele mai sunt usor rosiatice. Deci, concluzia ar fi: cu cat aplicati propolisul mai rapid, cu atat mai bine. Propolisul este un antibiotic cu spectru larg, in care eu personal am toata increderea.

2. Propolis intern doza dubla timp de 3-4 zile. Noi am luat propolis, solutie apoasa de la Phenalex. Pentru tratamentul intern, eu ma impac mai bine cu varianta asta, pentru ca e solubil in apa. Cele in alcool precipita atunci cand le puneti in apa. Ar mai fi varianta sa le puneti intr-o lingurita de miere sau pe putina paine. Oricum ar fi, evitati propolisul acela care e extras in propilen glicol. Deci, propolis doza dubla, in alcool sau in apa, de 3 ori pe zi, timp de 3-4 zile. Dupa aceasta perioada noi am luat doza uzuala timp de 2 saptamani.

3. Polen crud. Polenul este un vitaminizant si mineralizant de exceptie. In plus regleaza flora intestinala, ceea ce inseamna ca sustine sistemul imunitar. Un sistem imunitar sanatos are ca baza intestine sanatoase. Vorbesc aici despre polenul crud, care se conserva la congelator si se scoate in doze mici in frigider, pentru portiile pe cateva zile. Polenul uscat nu se compara in virtuti cu cel crud.

4. Hrana vie. Dupa cum poate stiti, hrana gatita este perceputa de organismul nostru ca un intrus, de aceea sistemul imunitar manifesta un fel de alerta atunci cand ingeram hrana gatita. In ideea de a menaja sistemul imunitar ca sa se ocupe de eventualele bacterii aduse de muscatura de capusa, noi am facut un repaos alimentar si am mancat exclusiv hrana cruda timp de doua saptamani. Tipul acesta de cura nu ajuta atunci cand bacteria s-a raspandit in organism, dar este eficient in faza incipienta. Deci, energia organismului este alocata pentru a lupta cu intrusii si nu este irosita pentru digestie.

In plus prin hrana cruda, pHul sangelui devine alcalin, iar bacteriilor nu le prieste acest lucru.

5. Sucuri verzi. Borellia are o pasiune pentru metale grele. Se leaga de metalele grele din organism. Asta o face si mai greu de miscat din loc. Pe langa faptul ca sunt extrem de concentrate in nutrienti, sucurile verzi au capacitatea de a elimina metalele grele. Odata cu ele este eliminata si Borrelia, in caz ca e prezenta in organism.

6. Bitter suedez. Bitterul suedez este un alt prieten al meu. M-a ajutat intr-o multime de situatii delicate. Noi il luam pe cel care este facut dupa reteta Mariei Treben (scrie Bano pe el). Am incercat si altele, dar acesta mi s-a parut cel mai eficient. Dar cred ca e si cel mai scump. 🙁 Am in plan sa incerc sa il prepar acasa. Dar pana atunci, luam de la plafar. Am pus si comprese pe muscatura de capusa, dupa cateva zile de aplicat propolis. Aveti grija sa ungeti bine pielea cu alifie de galbenele, pentru ca altfel e iritant.

7.  Biosept. Am luat Biosept capsule, 2 saptamani. Cred ca ideal ar fi o luna, dupa cum scriu ei in prospect. E un antibiotic natural, fara excipienti, din cuisoare, frunze de masline si alte cateva chestiuni. Am incercat varianta sirop pe copii (cand au avut nevoie), dar au facut amandoi iritatie de la benzoatul de sodiu (conservant). Le-am scris celor de la Fares, dar mi-au dat un raspuns sec, protocolar si lipsit de continut. Deci eu de sirop nu ma mai ating, dar capsulele le consider de nadejde.

8. Coenzima q 10. Sustine sistemul imunitar si creste rezistenta la infectii. Noi am luat 90 mg de 2 ori pe zi, 2 saptamani.

9. Zinc organic, Nu am apucat sa luam zinc organic, dar am citit despre el. Este si el un stimulant al imunitatii.

10. Vitamina C. Pentru ca sunt o inversunata militanta anti-excipienti nocivi, noi luam vitamina C, extract hidroalcoolic din mladite de maces. De la Plantextrakt. O varianta mai ieftina e sa va luati pulberea de macese si sa o lasati in apa de seara pana dimineata. 1-2 lingurite la cana. Dimineata, strecurati si beti. Oricum ar fi,  vitamina C nu trebuie sa lipseasca in aceasta perioada. Patrunjelul are si el o multime de vitamina C, dar e usor perisabila daca il bagati la blender. Asa ca tocati-l marunt si adaugati-l la salate.

11. Echinaceea. Echinaceea este iarasi un aliat de nadejde al nostru. 4 zile luati, 4 zile pauza. Trebuie luata NU mai mult de jumatate de luna. Intotdeauna luati echinaceea dupa masa.

12. In plus, cu predilectie pentru aceasta perioada e mare nevoie de somn suficient, aer curat, miscare, eventual drenaj limfatic.

Hai, capul sus!

PS A treia capusa ne-a „lovit” la Rasnov. In Brasov unde am ajuns la spital, venisera si pacienti cu cate 10 capuse. Am discutat cu doamnele de la farmacia de langa Spitalul de copii (de unde am gasit propolis, echinaceea si maces pentru tratamentul imediat al copilului meu). Ele mi-au spus (folclor oral, dar poate e adevarat) ca in Polonia si Ungaria a fost aplicata dezinsectie pentru capuse si ca acestea ar fi migrat. Cert este ca, sunt mai multe capuse decat au fost in copilaria mea. Eu am fost in vacantele de vara la Zarnesti cat am fost in liceu. Am fost la cosit, am venit sus pe fan in carutele incarcate, niciodata nu am patit nimic. Am fost in trasee si in Bucegi si in Piatra Craiului cu parintii mei atunci cand eram mica. Niciodata, nimic. Nici macar veste indepartata de capuse. Deci, cred ca e un fenomen recent si real. Daca nu ar fi fost cazul meu, as fi crezut ca e iarasi un tertip de isterizare a maselor. Dar e real. 3 saptamani, 3 din familia mea muscati de capuse. Capusele adulte si capuse foarte mici, abia observabile.

5 comments on “12 idei pentru tratamentul imediat al muscaturilor de capusa”

    • Doar bitterul (extern) si vitamina C ar putea fi aplicate la copii sub 1 an. Daca bebelusul este alaptat la san, in general el este destul de protejat si cu o imunitate puternica.

      In ceea ce priveste produsele stupului, in general, se recomanda utilizarea lor dupa varsta de 1 an. Eu personal am dat copiilor mai devreme miere, polen si propolis, dar asta a fost un risc pe care mi l-am asumat dupa ce am citit diverse pareri si m-am consultat cu medicii copiilor. In general se testeaza reactia alergica (de aceea exista rezerva in a le administra bebelusilor) cu o cantitate mica. Puteti pune 1-2 picaturi de propolis pe o iritatie sau o ciupitura de insecta si sa vedeti cum reactioneaza. Repet: exista intotdeauna un risc pe care ni-l asumam cu bebelusii cand introducem o mancare noua sau un produs nou. De aceea e bine sa aveti si opinia medicului Dumneavoastra.

      Toate cele bune,
      A

  1. Aseara a gasit si sotul meu pe piele pe picior dupa ce a fost cu bicicleta in padure la cernica.nu s a gandit ca e capusa a zis ca e noroi si a scos intreaga credem.a fost la victor babes nici nu s a uitat la locul respectiv si i a dat doxicilina sa ia 2 pastile si sa urmareasca locul si daca se inlameaza sa vina la spotal.voi ce ati facut? Eu m am zperiat f tare.sper sa fie totul bine.

  2. Buna Alexandra !
    Ma bucur ca am gasit site-ul tau.Tot respectul pentru efortul facut de a pune la dispozitia altora experienta acumulata de tine de-a lungul timpului !
    Multumesc mult pentru toate informatiile -eu le „vanam” pe cele legate de Valeriu Popa si sfaturile sale 🙂 -toate celelalte sunt si ele binevenite .

    Pentru ca viata m-a pus in situatia de a cunoaste „pe viu” care-i treaba cu „boala Lyme” si pentru ca este cea mai perversa si subtila dintre boli -m-am decis sa-ti scriu cateva randuri. Avand adresa mea de mail iti stau la dispozitie pentru orice fel de informatii.

    Nu zic ca nu e bine ce ai facut dupa muscatura de capusa insa te asigur este total insuficient. De fapt nimic nu e suficient in aceasta boala.
    Ti-as recomanda la un moment dat, doar pentru informare -sa faci o microscopie in camp intunecat la http://pethome.ro/ sau la http://www.lymediagnostic.ro/ ca sa verifici daca e sau nu infectia in sange 🙂 As putea sa fac pariu ca este 🙁 Nu as dori nimanui sa o aiba, doar ca nu poate scapa nimeni de ea:)
    Oricum, cunostintele acumulate pana in prezent iti vor permite sa traiesti mult si bine cu infectia in corp, insa e bine de stiut ca ea va fi un partener de drum permanent pentru ca Deparazitare/Detox + curatenie limfa si ficat va trebui sa devina un mod de viata pentru toata familia sngele intoxicandu-se mult mai repede decat la un om fara infectie in corp(daca exista asa ceva- eu una nu cred ca exista )
    Ce ar mai ajuta in plus -o camera izolata de radiatii electromagnetice. Pe vremea d-lui Valeriu Popa nu se ajunsese la acest grad de poluare electromagnetica….In prezenta campului electromagnetic parazitii si bacteriile se multiplica extrem de repede si prind puteri .

    Scuze ca imi dau cu parerea de pe margine-mi-am dat seama ca ai cules deja destule informatii despre aceasta boala, insa vroiam sa subliniez ca lipsa simptomelor nu inseamna absenta bolii. Doar un moment in viata mai greu de dus -stres, emotii – si simtomele isi scot cornitele sub aspectul celor mai variate reactii/boli. La mine primele simptome au aparut la 15 ani de la muscatura, iar la un prieten mort deja de la aceasta boala la peste 40 de ani de la muscatura. A fost de ajuns o perioada mai stresanta si fara miscare (sport) …..

    Multa sanatate si spor in tot ce ai de realizat !
    Multumesc inca o data pentru toata informatiile postatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *