La 8 ani, dupa ce nu mai crescusem in greutate si lungime in ultimii 3 ani din cauza unei suprainfestari cu oxiuri, limbrici si giardia, careia nu i s-a putut da de cap cu tratamente conventionale sau fitoterapie, maica-mea a ajuns la Valeriu Popa.
Pe langa stagnarea in dezvoltarea fizica aveam dureri de cap, abdominale, dureri de oase si tulburari de vedere. Nu mai puteam sta la scoala. Atunci el ne-a recomandat cura pe care o voi descrie mai jos (mai multe despre ce stim de la el gasiti AICI). Este un remediu extrem de eficace si este singurul tratament care m-a readus pe linia de plutire, desi mama incercase pana atunci si remedii de medicina traditionala rusa, fitoterapie si medicamentele conventionale ale vremii.
Cum functioneaza? Semintele de dovleac au cel mai larg spectru de distrugere a parzitilor. In pojghita verde care inveleste semintele de dovleac CRUDE! se afla o substanta care anihileaza parazitii. Ceaiul de cimbrisor este un laxativ bland, care asa cum sunt ei buimaciti, ii scoate afara. Daca respectati cateva reguli de igiena si nutritie o sa scapati de ei si de toate efectele lor neplacute si toxice fara a afecta ficatul si fara a ingera chimicale.
Durata este de 3 saptamani pe luna si se tine timp de 4 luni. Cura se repeta anual.
CUM se procedeaza ? Se mananca la distanta de 1 ora de la ultima masa de seara 15 seminte (copii 2-5 ani), 30 seminte (5-10 ani), 50 seminte (10 ani-adulti) mestecate foarte bine. Semintele trebuie sa fie crude. La copiii mici, semintele se vor marunti cu un cutit. Dupa ce au fost mancate semintele, se bea o cana cu ceai de cimbrisor.
Informatii folositoare:
- trebuie respectata cu strictete igiena (temperatura mare la spalarea lenjeriei intime etc.)
- e musai ca semintele sa fie crude si cu pojghita verde intacta
- semintele trebuie decojite doar cu putin timp inainte de a fi mancate. Semintele deja decojite (cum se vand in magazinele natuiste) NU sunt adecvate pentru aceasta cura
- daca apar dureri de burta (si nu numai), ajuta un masaj circular in sensul acelor de ceasornic pe abdomen (faciliteaza eliminarea parazitilor)
- pe parcursul curei se elimina lactatele de vaca (creeaza mucus si parazitii se invelesc in mucus si isi vad de treaba lor, deci eficienta curei scade)
- pe parcursul curei se elimina dulciurile complet
- cura se tine de catre toti membrii familiei in acelasi timp!!!
- pentru o eficienta sporita incepeti cura cand luna este in descrestere – in aceasta perioada sunt favorizate eliminarile.
Daca nu respectati indicatiile de mai sus, nu va apucati de cura pentru ca va rontaiti mintile si va tociti dintii degeaba.
Despre importanta deparazitarii veti gasi informatii AICI. Decamdata e un articol in proiect 🙂
Suna complicat, dar nu este chiar asa cum pare la prima vedere! Iar rezultatele vor merita efortul!
Succes!
PS Exista un regim alimentar conceput de Valeriu Popa pe care il recomanda odata cu terapia cu seminte. Alimente interzise: fructe acre sau dulci (exceptie mar, banana, papaya), carne, peste, produse lactate (exceptie branza), zahar, melasa, cartofi, alimente grase, nuci
Alimente recomandate: grau, porumb, orez, orz, fasole, legume fierte cu condimente si ghimbir, usturoi, apa fierbinte, branza, ardei iute, piper negru, ghimbir, papaya, banana, castravete, mar.
Acum, fiecare decide ce si cum poate…
Vreau si eu sa incerc insa sa decojesti atatea seminte de dovleac (15+25+50+50) in fiecare seara… nu am cum. Sunt foarte greu de decojit si muuulte, atatea zile, atatea luni!! Cum ai reusit?
Draga mea,
Calea buna nu e intotdeauna cea usoara.
Stiu ca o decojire masiva e consumatoare de timp si ca e ultiumul lucru e care ti-l doresti, dar… nu e char atat de greu. Noi facem uneori cu randul, o seara eu, in alta seara…sotul meu curata semintele. Sau, uneori eu curat pentru mine si unul dintre copii, iar el pentru celalalt copil si pentru sine.
In plus e un prilej bun de a avea „timpul tau”…poti sa o consideri „meditatie in miscare”… Poti sa decojesti seminte si sa citesti ceva, sau sa asculti muzica etc. Nu e timp pierdut
In plus, chiar daca ar fi un decojit fara nici o alta activitate conexa, dupa parerea mea, merita efortul (care nu e chiar asa urias cum ar putea parea) ca sa deparazitezi familia. Asta inseamna o imunitate crescuta, fara chimicale, fara impact asupra ficatului (asa cum ai celelalte remedii conventionale) si cu o eficienta colosala.
Mulțumesc mult pentru articol, dar am o întrebare cum să reușesc fara lapte? Copilul are 2 ani și nu poate fara sa bea laptic. Analizele au depistat ascaridoza.
De ce nu poate copilul sa nu bea lapte? Banuiesc ca va referiti la laptele de vaca. Eu nu sunt in masura sa dau sfaturi, am incercat doar o informare. De aici mai departe, fiecare analizeaza, face o cumpanire a argumentelor pro si contra lactatelor (cel putin pentru o perioada) si… ia o decizie.
Buna, unde ai gasit seminte crude de dovleac? multumesc
In piata Obor (Bucuresti) am gasit ultima oara. Dar cred ca sunt si in alte piete, important e sa nu fie uscate in cuptor, sa simti gustul de crud si sa aiba pielita verde intacta. Sunt bune cele cu coaja subtire si ivorii la culoare.
De obicei proaste. Oare ce su cele chinezesti gata curatate? Nu sunt bio? Pai nivi cele din.piata nu sti daca
Inainte de toate vreau sa-ti spun ca iti citesc articolele de ceva vreme si le gasesc minunate. Parca ai fi sora mea geamana in suflet. Super, si mergi asa inainte ca lumea asta in care traim mai are nevoie si de oameni cu o coloana vertrebala dreapta, si puterea de-a spune ce gindesc fara sa le fie mereu teama ca altii ii vor judeca in fata sau prin spate. Numai daca si cei mai „conservativi”isi vor spune parerea clar si raspicat se va putea mentine un anume echilibru sanatos in societatea asta care incearca sa arunce peste bord toate valorile sacre ale Inaintasilor nostrii. Aceast parte a comentariului ar fi trebuit pusa la alte articole ale tale dar eu ma urnesc foarte greu sa scriu, asa ca folosesc ocazia si il las aici.
Si acum am si eu o intrebare .La cefel de seminte de dovleac te referi fiindca eu traiesc in Austria si aici semintele de dovleac nu au coaja ,ele sint asa verzi cind sint scoase din dovleac (KÜRBIS).Crezi ca nu sint bune chiar daca nu sint prajite sau uscate cu mijloace termice? As vrea mult sa probez acest tratament pentru un copil de 12 ani care este infestat la maximum cu paraziti pe care a reusit sa-i ia de la contactul cu o pisica si e vai si-amar de el si de parintii lui.Doctorii de pe aici ridica neputinciosi din umeri fiindca toate tratamentele date sint pina acum fara rezultate.
Multumesc pentru ganduri. De multe ori ma gandesc ca scriind articolele pe blog rapesc o multime de timp in care as putea sta cu cei dragi ai mei, dar daca vad ca ajuta pe cineva… merg mai departe. 🙂
Acum, despre seminte. Nu stiu ce efect ar avea alte seminte. Noi am folosit semintele acelea cu coaja subtire, deci nu cele de dovleac placintar. Daca te-ar ajuta as putea sa incerc sa iau din piata de la tarani de unde pot verifica modul in care au fost uscate si as putea sa iti trimit prin posta…
Ar fi indicat sa adaugati semintele de dovleac decojite in blender cu o cana de ceai de cimbrisor , daca nu vreti sa va distrugeti dintisorii si plombele …Timp de 4 luni sa rontai cate 3 saptamani pe luna este un pic prea exagerat ,nu-i asa ? …Viermii chiar isi doresc sa ramai fara dinti ca sa nu ai cu ce rontai o hrana care le displace …
Korina,
Raspunsul meu ar fi asa:
– rontaitul tine/mentine dintii sanatosi. Dupa cum poate stii, organismul nostru este ultra eficient si deindata ce o parte este nefolosita, ea se atrofiaza si nu mai primeste nutrienti…Deci e condamnata.
Deci, solutia pentru dinti sanatosi este mestecatul indelung. In opinia mea dintii sanatosi nu se mentini cu alimente pasate, ci din contra cu alimente de texturi diferite mestecate temeinic. Smaltul dintilor este substanta cea mai dura fabricata de organismul nostru.
In sprijinul acestei idei, este practica prin care yoginii care tin posturi drastice, mimeaza masticatia in gol, tocmai in ideea de a nu isi pierde dantura. Mesteca, desi nu au ce, ca sa dea semnal ca dintii sunt in continuare utili si trebuie mentinuti….
Eu am aplicat tratamentul cu seminte de la varste fragede la copiii mei si pot sa iti spun ca temerea ta este neintemeiata. Evident in conditiile in care copiii au o dieta echilibrata si dinti normali.
– „blenduirea” nu face decat sa oxideze semintele si sa faca inactive substantele de care avem nevoie pentru a pune pe fuga parazitii.
Citesc cu placere si interes sfaturile naturiste despre vindecarea de paraziti, dar nu pot sa ma si „amuz” ca sa nu spun altfel….despre
Problema distrugeri dintilor de la „rontait”.Hai sa fim seriosi, cate minuni nu rontaim de altfel…seminte prajite, alune, poate si tot felul de bombonele.
Am o varsta înaintată si sunt alergica m am infestat cu oxiuri dar nu e prima data, asa cam din doi in doi ani.i-am tratat naturist cu ceaiuri cu zeama dulce de varza….de data asta au devenit atât de rezistente si agresive,încât nu-i dau de capăt nici ci usturoi,au devenit imune, nici cu ardei iute, nici cu lapte fierbinte cu ustuoi, nici cu ceai de pelin 5 zile, nici cu cei de cimbru..nu stiu ce sa mai iau..Am alergie medicamentoasa severa cu 2 socuri anafilactice la activ, mai nou sunt alergica si la unele plante, ex. Galbenele..ce mă sfatuiti sa iau.Imi provoacă disconfort si prueit pe tot corpul. Igiena corporala nu se pune in discutie..sunt cu stagiu vechi in oxiuriaza. Rog raspuns f. urgent…MULTUMESC ANTICIPAT SI DORESC LA TOATĂ LUMEA SANATATE ! TEL.0724725336 PETRESCU M TIMIȘOARA
Nu pot sa va sfatuiesc nimic suplimentar fata de ce am scris. Si eu eram intr-o situatie similara atunci cand am inceput tratamentul cu seminte de dovleac. Incercasem varianta alopata si variante naturiste. De aceea am scris articolul, tocmai pentru ca mi se pare un remediu cu putine potentiale contraindicatii, dar cu un spectru larg de actiune anti parazitar.
Cred ca ar trebui sa incercati si sa intariti sistemul imunitar si sa eliminati in acelasi timp alimentele care favorizeaza dezvoltarea parazitilor (lactate si dulciuri).
Deciziile de acest gen ne apartin intotdeauna, dupa ce ne informam cat mai amplu posibil.
Buna seara, foarte eficient ar fi morcovul ,si sfecla rosie crud ras prin razatoarea mica,tintura de feriga dulce,tintura de leuda,ghintura de asemenea tintura.Iarba mare .Biter suedez.Eliminati fainoasele,zaharul ,lactale,ouale ,ii hraniti.Se face o dieta alimentara foarte scricta ,3 luni cu pauza de o luna.De doua ori pe an.Eu am avut Toxocara ,unul din cei cei mai parsivi paraziti cu intoleranta alimentara foarte severa,si afectarea inimiii,ficatului si tiroidei>ca urmarea regimului alimentar ,am reusit sa ajung la o stabilitate .Mai sint eficiente si semintele de castraveti,menta piperata ,cimbru si busuiocul amestecate sub foarma ceai,sint antiparazitare.
Multumesc pentru comentariu 🙂
Si eu am toxocaea si as fi f interesata de regimul cat mai exact pe care l-ati tinut. Ati putea sa-l scrieti, va rog, pe zile, cantitati, etc! Va multumesc!
Buna ziua, ma numesc Ana, as vrea sa încep acest tratament cu semințe de dovleac pt toată familia, întrebarea mea este: e obligatoriu ceaiul de cimbrișor ? Căutând pe internet, am citit ca nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 10 ani. Va mulțumesc anticipat, o zi buna va doresc!
Sunt tot eu, Ana de la mesajul precedent. Am găsit in magazin in Italia semințe de dovleac ori fără coaja ori cu coaja dar sărate , dar in cazul acestora nu scria ca sunt coapte, deci nu cred ca sunt bune pt cura, dar o sa mai caut si in alte magazine. In schimb, intr-un magazin cu produse BIO, am văzut ulei din semințe de dovleac presat la rece; credeți ca as putea înlocui semințele cu acest ulei, si dacă este posibil acest lucru, in ce canitati trebuie administrat ca echivalent a 30, respectiv 50 semințe ? Va mulțumesc anticipat!
Buna Ana!
Ceaiul de cimbrisor este OBLIGATORIU. Este un laxativ usor, pe langa celelalte proprietati.
Membrana verde a semintelor de dovleac este cea care contine substantele vermicide. Odata „intoxicati” cu substantele din membrana verde, parazitii trebuie eliminati din intestin. Aici intervine ceaiul de cimbrisor. El realizeaza aceasta eliminare.
Eu l-am luat inainte de a avea 8 ani, la sfatul lui valeriu Popa. De asemenea l-am dat copiilor mei incepand cu 3 ani (pentru ca atunci am avut nevoie).
Am avut totala incredere in ceea ce ne-a invatat Valeriu Popa, iar reteta aceasta nu face o exceptie 🙂
Sursele de pe internet de multe ori nu sunt foarte documentate sau testate. Din pacate…
Decizia ramane la discernamantul tau.
Nu se pot inclocui semintele cu uleiul de dovleac.
Semintele decojite, chiar daca sunt crude nu sunt eficiente. Iti spun din proprie experienta.
Bună. Am și eu problema asta cu acești,, limbrici,, sunt unii micuții nu știu denumirea lor ?
M-ar interesa și pe mine să știu ce as putea lua pentru ai omorâ deoarece după ce îmi termin nevoile de făcut ii simt cum mișcă sunt extrem de deranjanti.
Ieri am mâncat vre-o 5 căței de usturoi și sunt sigura că nu le-a plăcut deloc acestor ” musafiri ” nepoftiți.. Ce as putea face ca să ii omoare?! Poate sună aiurea, de eliminat am văzut că îi elimin de la usturoi dar mai rămân din ei în rect și fiind deranjați de usturoi mișună pe acolo….
Știu ca veți râde dar am scris ceea ce simt ?
Sunt sigura ca o sa gasesti o sursa de seminte crude in coaja si ceaiul. Merita efortul cautarii, cu prisosinta! Sanatate multa, Alexandra
Mulțumesc mult pentru răspuns si pentru timpul acordat, pornesc in căutarea semințelor si a cimbrisorului, vom începe cura contra oxiurilor imediat ce vom avea la dispoziție Ingredientele ! O zi buna, spor la mică si multă sănătate va doresc !!
Buna,
Si eu am probleme cu parazitii si nu cred ca am scapat de ei. De la un timp nici nu mai pot sa dorm. As dori sa va intreb in dulciuri se incadreaza si mierea, sau doar cele pe baza de zahar? Intaleg ca se pot consuma carne si oua?
Multumesc,
Multumesc pentru intrebare. La dulciuri se incadreaza si mierea si fructele dulci, gen smochine sau curmale. Despre oua sau carne nu stiu de nici o interdictie 🙂
Buna,
Multumesc pentru raspuns.
La un copil de 2 ani pot sa-i dau ceai de cimbrisor? Cu ce pot indulci ceaiul, mancarea unui copil de 2 ani daca vreau sa incep sa-i dau seminte de docleac?
Multumesc inca o data.
Buna Dana, ideea este sa nu indulcesti nimic. Dulciurile sunt „hrana”, ca sa zicem asa, pentru paraziti, in sensul ca favorizeaza inmultirea lor. De aceea se si observa la persoanele infestate o pofta mare de dulce 🙁 Deci ideea ar fi sa indulcesti cat mai putin mancarea, iar ceaiul de cimbrisor deloc. Ii explici copilului si o sa inteleaga 🙂
buna !! am mai multe probleme digestive si m-a gandit cautatnd numeroase solutii si internari in spitale fara vreun rezultat ca as avea paraziti. desi inn anaixe nu apar.
am o intrebare pt adult cati ar trebui sa manac?
Draga Cristiana,
Asa cum am scris si in articol, 50 seminte este „ratia” pentru adulti. E bine sa citesti cu atentie articolul, pentru ca ignorarea unuia sau mai multe detalii va anula eficacitatea tratamentului.
De asemenea o dieta de eliminare (un exemplu poate fi whole30) poate avea rezultate foarte bune si rapide in problemele digestive.
Tratamentul contra parazitilor si dieta de eliminare pot fi tinute in paralel.
am inceput deja de o saptamana sa manac semintele!!!
as vrea sa stiu ce presupune dieta whole 30?
am sa iti scriu pe scurt problemele mele cu care ma confrunt de 4 ani!!!
totul a inceput cu o durere groaznica de stomac care radia spre dreapta insotita de greata si inapeneta!!
medicul mi-a dat tratament pt stomac dar fara vreun rezultat.
m-am internat in spital unde mi-au facut analize si gastroscopie dar la gastro avea sa iasa lichid biliar in cantitate mare cu esofagita de reflux. din ce motiv eu aveam refluxul biliar care imi dadea dureri groaznice nici ei nu au stiut. am luat tratamentul prescis si regim alimentar pt stomac nici un rezultat. !
dupa cateva sapt de tratament am facut o diaree urata cu dureri abdominale( nici nu stiam ce ma doare , stomac, intestine ) durere in momentul defecatie a anusului. m-ai internat cu enterocolita care nu s-a confirmat prin analize. eu aveam aceeasi stare,
am inceput sa caut o alta cale de vindecare si am mers la bioenergie care cuprindea si tratamente naturiste cu plante, tincturi.
acolo aveam sa aflu ca faceam blocaje biliare si asta imi cauza durerile de stomac dar tot nu stiam care e cauza blocajelor. am inceput sa vad ce alimente imi fac rau iar in momentul in care mancam o prajitura sau smantana imi era foarte rau a 2-a zi.
bioenergia am intrerupt-o dupa un an pt ca nu imi aducea vindecarea doar ameliorare si iesirea din starea de criza.
in 2016 m-am imbolnacit foare grac de tuberculoza, iar tratamentul foarte agresiv mi-a facut mari probleme. faceam crize biliare cu durere, greata varsatura, a fost groaznic.
am reusit greu sa duc tratamentul pana la capat. dar in tot acest timp mereu aveam greata cu varsatura.
dupa ce am incheiat tratamentul am zis ca o sa ma operez si o sa scot fierea ca nu mai rezist.
m-am internat m-au investigat si la ecograf nu se vedea nimic dar la andoscopie acelasi lucru. bila multa in stomac pana in esofag.
am decis sa ma operez de colecist.
dupa operatie sunt la fel de multe ori si mai rau.
am perioade de grata constanta si varsatura. durere la fel este.
si m-am gandit ca ar putea fi vorba de parazitoza. in scaun nu mi-au iesit cand am facut testul.
dar starea asta ma aduce chiar la depresie so la disperare. nu as vrea sa imi pierd serviciul. lucrez asistenta la spital.
am cautat si tratamente la calivita dar sunt scumpe si eu doar presupun ca ar fi o parazitoza. ( am tot citit si atunci apar refluxul biliar sau gastric).
daca poti sa ma ajuti cu un sfat
Cristiana,
Whole30 presupune eliminarea completa a lactatelor, carnii, zaharului, glutenului si alimentelor foarte procesate.
Gasesti informatii suplimentare aici https://whole30.com/whole30-program-rules/
Eu am testat 21 de zile si pot sa iti spun ca functioneaza, in sensul ca se calmeaza multe „simptome”, care de fapt sunt fatete ale inflamarii generate de categorii de alimente pe care nu le digeram/toleram.
In prima faza apare o stare de sevraj (din cauza eliminarii zaharului), dar rezultatele sunt multumitoare, in perspectiva mea.
In momentul in care corpul reintra intr-o stare de normalitate si reintroduci cate o categorei de alimente, observi reactia si vei sti ce sa faci. Adica stii exact ce iti face rau 🙂
La fel si cu o dieta de cruditati. In 6 saptamani de mancat numai crud (dar echilibrat) se regleaza foarte multe din problemele pe care le mentionezi, plus ca se elimina si parazitii 🙂 Dar sunt si multe alte beneficii.
Citeste si vezi ce ti se potriveste. Problemele pe care le ai descris tu pot avea drept cauza o alimentatie inadecvata organismului tau, o lipsa de odihna profunda, o stare de stres continuu.
In functie de ce a generat aceste probleme, trebuie „curatat” fecare plan.
Sper ca ti-am fost de folos,
Alexandra
am facut si eu o cura de detoxifiere se numea detox 21 sub supravegherea unui medic de la clinica greenia cluj. practic am urmat un program standard conceput de ei. am slabit foarte mult desi la mine nu era cazul ca si asa sunt slaba dar m-am simtit mai bine vreo 2 luni. apoi simptomele au reaparut.
sunt intr-o stare de stres continu pt ca ma tot consum din cauza faptului ca numai nu imi este bine si uneori imi fac foarte greu programul de zi cu zi.
am inceput de 2 saptamani cura cu samburi de dovleac. este mai binisor astept sa vad pe viitor ce va fi.
multumesc pt sfaturi!!
Cristiana draga,
E
eu am constatat ca afirmatia „nu exista boli, ci bolnavi” este extrem de adevarata.
Sunt multi care concep asa zise programe de detox, echilibrare etc., dar le prescriu fara modificari tuturor celor care le solicita ajutorul.
De fapt, fiecare avem cauze diferite pentru care ajungem uneori la aceleasi manifestari. In consecinta, remediile trebuie sa fie diferite.
Din experienta mea personala, am contatat ca informarea personala si intuitia aduc rezultate fenomenale! Desi uneori, poate sunt contrare sfaturilor unor guru in ale nutritiei.
Repaosul alimentar si simplificarea dietei nu are trebui sa duca la o scadere drastica in greutate, mai ales daca nu e cazul 🙂 In schimb, o echilibrare ar trebui sa aiba ca rezultat o eliminare a problemelor de sanatate (trepatata), o energie mult mai mare, o minte limpede si o stare de bine in general.
De multe ori o problema de sanatate ignorata gnereaza alte complicatii in timp. Lovind in problema radacina, toate celelalte se rezolva de la sine.
Dieta de eliminare mi s-a parut mie un punct bun de start, nu prea drastica, dar cu potential mare de lamurire.
Astept vesti bune! 🙂
Seminte de dovlecel crude merg?! Sau ce seminte sunt bune?! Nu am gasit decat seminte decojite in magazine naturiste 🙁
Nu am auzit de seminte de dovlecel contra viermilor intestinali. Nu stiu de ce efect ar putea avea 🙂 Semintele de dovleac crude trebuie cautate in pietele mari unde vin taranii (toamna in special) cu seminte nedecojite.
Success
Ce cantitate de ceai se da la un copil de 3 ani si 8 luni?multumesc
100 ml de ceai este cantitatea pentru copii de aceasta varsta.
Buna Alexandra!
Doar lactatele de vaca trebuie eliminate? Se pot consuma cele de capra, oaie?
In principiu, da. Cele de vaca sunt cauzatoare de mucus. Mucusul din intestin poate crea un fel de „ascunzatori” pentru viermi. De aceea se elimina lacatatele, pentru ca substantele vermifuge prezente in semintele crude de dovleac sa elimine eficient viermii.
Oare laptele de mågåritå e ok in acest tratament?
Nu am informatii suficiente sa va raspund la aceasta intrebare 🙁
Buna ziua. Ne confruntam si noi, toata familia, cu problema oxiurilor de vreo 3 luni. Am inceput tratamentul cu seminte de dovleac crude si ceai de cimbrisor. Am trecut de primele 3 saptamani, dar inca nu am constatat o ameliorare, oxiurii isi fac de cap in continuare. Problema se pare ca vine de la scoala, unde sunt mai multi copii purtatori. In cat timp incep sa se vada rezultatele acestui tratament? Multumesc!
Buna ziua, in principiu rezultatele apar de la prima doza :))))) Eu spun asta din propria experienta.
Dar, daca semintele nu sunt crude (adica au fost uscate, nu prajite in cuptor de catre furnizor) sau daca semintele sunt cumparate direct curatate… pojghita verde care contine substantele vermifuge a fost alterata; in consecintele rezultatele vor fi nule.
Sau.. daca dieta nu este cea potrivita, respectiv nu ati eliminat lacatatele sau zaharul, iarasi rezultatele vor intarzia sa apara.. sine die.
Daca copilul nu are o igiena stricta sau daca isi baga permanent mainile in gura, nas.. (tipic pentru copiii infestati), iarasi este un fel de munca a lui Sisif.
Daca nu va aflati in nici unul dintre situatiile de mai sus, atunci nu stiu ce sa spun.
Copii si adulti purtatori sunt peste tot. Deci nu aici este problema.
Buna, îmi poți spune, te rog ce anume ai luat pt durerile de cap? Am început cura cu semințe de dovleac și de vreo 3 zile am dureri de cap cum nu am avut niciodată.Multumesc!
Buna, durerile de cap sunt semn bun…:-).
Iarba fetei, care este sub forma de capsule, Migrenostop ar trebui sa fie de folos.
Dusuri reci la picioare, de la glezna la genunchi timp de cateva secunde dupa care te usuci bine si pui niste sosete calduroase.
De asemenea masajul cu palma circular in sensul acelor de ceasornic pe absomen va facilita eliminarea parazitilor (asta dupa ce ai mancat semintele si ai baut ceaiul) si cataplasme cu ceai de coada calului.
Sper sa fie de ajutor,
A
Buna.In ultimul timp si eu sunt preocupata cu gasirea unui leac pentru acesti paraziti.Am incercat uleiul de negrilica cu regulate bune.Am luat 3 lingurite pe zi.
Multumesc pentru comentariu.
Suplimentar este de luat in calcul:
– la ce tip de paraziti este remediul eficient (fiecare remediu este mai potrivit pentru un tip de paraziti (cimbrul e pentru giardia, pelinul pentru limbrici si oxiuri). Din ce stiu, spectrul cel mai larg il au semintele de dovleac care functioneaza inclusiv pentru tenie
– tipul de produs – uleiurile sunt usor oxidabile, deci proprietatile le scad… De aceea de exemplu, prefer sa iau inul si sa il rasnesc decat sa cumpar ulei de in. Valabil si pentru canepa.
Buna, te rog spune-mi , este voie in cura a se introduce paine integrala si oua? Multumesc frumos !
Eu nu stiu de interdictie la oua sau paine.
Buna ai incercat tinctura de nuc negru ?Si spune mi te rog daca doar eu am probleme cu parazitii iar ceilalti membri nu,chiar trebuie tinut de toata familia acst regim?tebrog sa imi raspunzi:(chiar am nevoie sa stiu ,…
Paraziti are toata lumea, in principiu. Daca are un membru al familiei, aproape sigur are toata lumea. Poate nu in acelasi gard de infestare. Deci, din cate stiu eu trebuie sa tina toata familia orice cura ar fi tinuta de deparazitare.
Nu am incercat nua naeagra.. pentru simplul motiv ca mi se pare ca semintele de dovleac sunt excelente. Asa ca nu am incercat decat lapte cu usturoi si alte platnte inainte sa aflu despre seminte.
Iti multumesc frumos pt raspuns? multa sanatate!
O singura intrebare mai am. As putea sa tai din ratia cinei si sa mananc mai multe seminte? Sau chiar sa le administrez in locul cinei? 🙂
In locul cinei este raspunsul la intrebare.
Semintele trebuie sa fie mancate la distanta de ultima masa, care in cazul acesta ar fi pranzul. Nu amestecate cu cina.
Am inteles perfect. Am baut si ceaiul si pare sa-mi dea pofta de mancare , este posibil?:(
E un ceai usor laxativ. Nu stiu daca ar putea avea acest efect 🙂
Multumesc pt raspuns. M-ai ajutat enorm!! O singura intrebare mai am. Fructe ai mancat? Sau si acelea sunt pe lista alimentelor excluse ?
Eu nu am exclus fructele.
Ma bucur enorm atunci. Abia astept sa scap de toate simptomele astea si de paraziti:( ma omoara . Multumesc din suflet pt fiecare raspuns. Numai bine !
Buna seara! Ma confrunt cu problema oxiurilor.Am 4 copiii cel mai mic 3 luni ,al treilea e de 1,10 luni si ceilalti 6 respectiv 8 ani.Ce doza de ceai ar trebui să ia fiecare..sa incercam pelin? Cat?
Cel de 1,10 luni are reacție cutanata de foarte mult timp pe brate și coapse…dar fără să imi dau seama ca ar avea si mâncărimi de paraziti la posteriori…
Menționez că încă e cu biberon lapte Aptamil si nu am scapat de pampers.Cum sa o scot la capăt si cu el?
Când e luna in descreștere? Dupa luna noua sau după luna plina?
Multumesc!
Draga Maria,
Iata ce pot sa iti raspund:
– eu nu as schimba cu nimic formula, respectiv nu as incerca alt ceai decat cel de cimbrisor. Pelinul e toxic folosit in anumite doze, deci nu as risca deloc. In plus m-am convins peste ani ca la formulele lui Valeriu Popa nu e nimic de adaugat si nici de eliminat.
– doza de ceai e o cescuta 100 ml pt copii de 6 si 8 ani. Pentru cel de 1 an si 10 luni probabil ca 50 ml ar fi suficient.
– foarte important! pentru cel mic semintele trebuie tocate marunt, nu date lui sa le mestece asa intregi. Deci trebuie taiate marunt de tot cu un cutit.
– cei mari pot sa ia 30 seminte, cel mic 15.
– luna e in descrestere dupa luna plina timp de 14 zile.
Sper ca detaliile de mai sus sa fie de folos,
A
Mai exista si un remediu naturist care se poate administra in paralel cu semintele de dovleac si cu ceaiul de cimbrisor, se numeste Vermicin si este produs de firma Fares. Exista varianta simpla si varianta forte.
Corect. L-am incercat. Nu mi s-a parut, insa, la fel de eficient ca semintele.
O sa il consider la fel de eficient cand vad ca apare pofta de mancare rapid dupa administrare sau cand o sa vad copii care isi revin la ritmul normal de crestere dupa stagnare in urma aministrarii Vermicin.
In rest, sunt un mare fan Fares. Doar ca, la capitolul parazitoza.. semintele sunt pe locul 1, deocamdata in topul meu.:-)
Multumesc pentru comentariu
Buna ziua! As dori sa imi spuneti daca, o data tratamentul inceput, trebuie continuat si pe perioada menstruatiei sau nu. Multumesc.
Buna ziua, tratamentul nu interfereaza de nici o maniera cu menstruatia. Se respecta schema de 21 zile tratament si pauza 7 zile, timp de 4 luni.
Buna ziua! Imi puteti recomanda un unguent pt calmarea pruritului anal din cauza oxiurilor.
Buna ziua! Nu am folosit nimic contra pruritului, dar poate un unguent cu pelin ajuta. Ar trebui sa dispara rapid pruritul dupa inceperea tratamentului cu seminte.
Buna ziua, am o mare multumire ca am dat peste acest blog si continutul lui. Mi-ati raspuns la intrebarea cheie: isi depun oxiurii ouale pe sub pleoape, urechi si nas? Eu am crezut ca doar larvele circula pe acolo, le-am facut si o poza, stiind ca ele nu au cum sa depuna oua. Nu intelegeam de ce dupa 4 luni de concurs, ieseau invingatori oxiurii, in ciuda metodelor folosite de mine. Am inteles bine? Scarpinatul la ochi, nas si urechi la mine este frecvent, nu ma spalam dupa acest gest. Mi se pare si imposibil sa tii pasul cu gesturile acestea, avand in vedere ca ochii imi supureaza constant, se aduna urdori si ma irita.
Alta preocupare e curatenia. Nu stiu daca un aspirator cu sac „antibacterian” chiar isi face treaba, nu am, dar cel simplu este un mod sigur de a imprastia ouale in toata casa, la fel si scuturarea sacului de panza si refolosirea lui permanenta!
Am citit ca e suficient sa speli rufele la 65°C (de pe un site al unei farmacii care vindea medicamente contra susnumitilor). Eu le spalam la maxim, dar chiar nu pot sa le spal pe toate la MAXIM, deci ce facem cu restul, le aruncam?
De asemenea, inainte sau dupa spalare cu masina (la temperaturi scazute) un mod de a imprastia ouale, este scuturarea rufelor.
Toate hainele trebuiesc apoi calcate!
Am folosit uruiala de in de la D&M, pe care am macinat-o: 100 g seminte de in si 10 g cuisoare, dar acum aflu ca semintele de in dau rezultate cand sunt macinate proaspat. Uruiala nu are acelasi efect ca si semintele? Rezulta ca ar trebui sa macin 2 linuguri de seminte si 3 cuisoare, zilnic?
O.K., am terminat cu laptele de vaca (era nepasteurizat)! Ce fac cu bacteriile de Kefir, le dau lapte de oaie sau capra? Am inteles ca ele pot transforma laptele (si zaharul) in substante benefice noua. Pot sa le dau lapte nefiert? Daca il fierbem, omoram din el ce e mai important. Nefiert, poate contine oua de paraziti,etc…
M-am cam lungit cu povestea, dar mi-ar prinde bine un sfat. Acestea sunt lucruri la care inca nu am gasit raspuns, probabil ca nu am stiut unde sa-l caut.
Va multumesc pentru timpul acordat. S-auzim numai de bine!
Ma bucur daca informatiile de pe blog v-au fost de folos.
Incep cu cel mai scurt raspuns: uruiala de in nu este buna. Procesul de oxidare are loc extrem de rapid dupa macinare. Deci, ar fi indicat sa macinati in fiecare zi semintele si sa le ingerati rapid pentru a intrac cat mai putin in contact cu oxigenul.
Acum , un fel de raspuns care sper sa acopere celelalte intrebari…Cred cu toata taria ca Dumnezeu a lasat omul astfel incat sa reziste la un eventual asalt al bacteriilor, parazitilor etc. Asta se intampla atunci cand organismul este sanatos. PAsteur pe patul de moarte a recunoscut ca nu microorganismele sunt cauza imbolnavirilor, ci terenul pe care cad acestea. Adica, daca ai un organsim slabit.. orice bacterie, parazit etc. o sa isi faca salas acolo si o sa se inmulteasca necontrolat in detrimentul sanatatii tale. E ca si o samanta.. Daca o tii in camara.. chiar si ani intregi, ea nu va rodi. Pentru ca nu are conditii prielnice. In momentul in care are umezeala si lumina.. incolteste.
Asa ca eu cred ca putem „convietui” foarte bine inconjurati de paraziti si bacterii, atata vreme cat organismul nostru nu le ofera terenul propice pentru a se dezvolta si a propasi.
Deci, nu cred ca ideea e sa fierbem totul, sa ne spalam cu sapun antibacterian si sa aspiram in sac antibacterian, ci sa ne hranim asa cum trebuie, sa ne miscam atat cat trebuie, sa gandim si sa facem ce trebuie astfel incat sa fim sanatosi. In felul asta..parazitii nu se „lipesc”.
Kefirului i-as da lapte crud… in consecinta 🙂 dupa ce as rezolva problema cu parazitii si imunitatea.
Ganduri bune
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns.
Pasteur are dreptate, dar nu în cazul meu, eu trebuie să caut în arhivă să aflu când am luat ultima pastilă (înainte de oxiuroza), nu am nici una în casă, verificarile mi le fac cu biorezonanta și iau suplimentele prescrise. Poate o fi mediu propice în organism de la atâtea detoxifieri, știu exact când și cum m-am infectat, am am fost nevoită să trăiesc o vreme în acel mediu, suportând infectări repetate.
Ce voiam eu să aflu, era dacă știți că oxiurii își depun ouăle și în organism (ochi, urechi, nas, organe) nu numai pe dinafară? Asta așteptam să-mi confirmați, vă rog, dacă se poate. Nu am găsit scris nici unde. Multumesc.
Nu pot sa va confirm informatia.
Oricum, mulțumesc foarte mult. Foarte important ceea ce faceo! Mult succes în continuare
Buna, multumesc mult pt aceasta postare . As vrea sa stiu daca pot face fara pauza? Incontinuu 3 luni? Sau 4? Si am vazut in comentariile precedente spunaand ca nu ai exclus fructele . Cam ce cantitate ai mancat ? Sa stiu la cat sa ma limitez .
Dupa cum am scris si in articol, schema de tratament se face 3 saptamani si o saptamana pauza. Asta inseamna o luna. Repeti de 4 ori, adica patru luni. Deci in fiecare luna vei avea o saptamana de pauza. Cu fructele.. eu nu monitorizez cantitatea 🙂 Mananc dupa voie si nevoie….
Bine . Asa am sa fac . Multumesc 🙂
Draga Alexandra , te-am mai intrebat eu in legatura cu aceasta cura…sper sa nu te supar cu atatea inttebari . as fi tinut 4 luni dar am vazut studii cum ca semintele sunt antiestrogenice si eu am probleme cu chestia asta plus ca vreau cat mai repede sa scap de ei . Intentionez sa mananc seminte de dovleac timp de o luna ( doar seminte de dovleac fara pranz sau cina , in loc de cina si pranz , multe seminte ) doar mic dejun si si acela sa fie cu usturoi, ardei iute , capsule cu cuisoare Nu mananc nimic dulce nici fructe de 2 saltamani si intentionez tot asa timp de o luna. Vreau sa scap de ei pe cat posibil. Crezi ca ar fi eficient asa? O luna de zile sa i inec in seminte de dovleac? Plus voi lua si Zentel ( medicament farmaceutic) am o oriare cand ma gandesc ca am viermi in mine:( te rog sa mi raspunzi 🙂
More is less….Chestiunea cu inecatul in seminte nu cred ca functioneaza, plus ca orice exces o sa dea altceva peste cap. Deci, daca tot iei Zentel, nu cred ca mai are rost sa te preocupi de alt tratament.
Am inteles. Bine 🙂 Am sa iau cum zici in articol:) Multumesc
Buna Alexandra!
Chiar nu pui gura deloc pe dulce 4 luni de zile? Ma gandesc sa incep cura, dar in luna martie am o gramada de aniversari, inclusiv ziua copilului. Unde va fi si tort, bineinteles. Cum explici unui copil de 8 ani care este inconjurat de asa ceva ca 4 luni de zile nu punem gura pe dulciuri de nici un fel? Cu lactatele nu este problema, ca nu consumam, dar cate o ciocolata sau o prajitura mai servim. Ce fel de dulce poate fi consumat? Stafidele, curmalele, mierea sunt ok?
Exista un regim alimentar conceput de Valeriu Popa pe care il recomanda odata cu terapia cu seminte. Alimente interzise: fructe acre sau dulci (exceptie mar, banana, papaya), carne, peste, produse lactate (exceptie branza), zahar, melasa, cartofi, alimente grase, nuci
Alimente recomandate: grau, porumb, orez, orz, fasole, legume fierte cu condimente si ghimbir, usturoi, apa fierbinte, branza, ardei iute, piper negru, ghimbir, papaya, banana, castravete, mar.
Acum, fiecare decide ce si cum poate…
Sper sa fi citit toate comentariile, sa nu intreb ce s-a mai intrebat deja.
Am inceput aceasta cura ptr un copil de aproape 4 ani(pana acum am incercat propolis+usturoi 3 luni – fara succes deoarece giardia a iesit slab pozitiv la fiecare analiza), insa o ora dupa masa de seara e undeva in jurul orei 21:30. Din ce am inteles ceaiul de cimbrisor ar trebui sa ii provoace defecatie, dar asta nu se intampla decat cel devreme a doua zi dimineata. Tot e eficienta cura in acest caz?
Si inca ceva. El are de luat un sirop(salbutamol) si pastile(singulair) ptr o bronsita astmatiforma, plus niste vitamine. Evident toate contin zahar. Afecteaza asta cura? Mentionez ca cele de mai sus trebuie date chiar inainte de culcare, deci dupa ce primeste ceaiul.
Multumesc!
Cimbrisorul e un laxativ bland, evacuarea se produce a doua zi.
Zaharul trebuie scos complet, dar daca nu aveti alta varianta, incercati sa faceti cura, avand ca exceptie doar cele doua medicamente.
Si vedeti ce se intampla…de pierdut nu aveti ce pierde. Semintele de dovleac sunt un aliment minunat, proteina densa si altele.
Buna, eu am un băiețel de 2 ani juma. sunt in Anglia si aici nu găsesc cimbrisor. pot sa fac diluat ceai de cimbru? are același efect?
Buna, ceaiul trebuie sa fie un laxativ usor. Cimbrul nu cred c care acelasi efect. Roaga pe cineva din tara sa iti trimita.
Bună!Vă rog să mă ajutați și pe mine cu un răspuns.Am o fetiță de 8 ani căreia i-am dat semințe dimineața in jurul orei 7.Seara după baie se tot vaită că are mâncărime in zona anusului,moment în care m-am uitat și am văzut o mulțime de oxiuri inclusiv pe chiloței.Oare cât de grav sa fie,trebuie să merg la medic sau continui cura?Va multumesc frumos!!!
Chestiunea cu mersul a medic este o decizie personala. Eu am pus formula care a functionat pentru mine si care a fost conceputa de un vizionar in ale recapatarii sanatatii. Fiecare decide ce si cum….
Bună ziua, citesc de vreo jumătate de h tot comentarii, etc.
Susțineți că doriți să ajutați, că vă rupeți din timpul cu familia, pt noi, etc.
Dar vă întreb: ce răspuns este acesta?!?
Nu trebuie să meargă această doamnă (sau oricine în situația dânsei) la medic???
Dvs ce ați face aflată în situația ei?
Mulțumesc frumos!
Buna sa va fie inima!
Daca cititi comentariile si intrebarea dumneavoastra este: de ce am scris articolul asa cum este si de ce raspund la comentarii in loc sa scriu un articol in care sa spun:” Daca aveti infestare cu viermi intestinali mergeti la doctor!”, atunci nu stiu de ce ati petrecut atat timp pe blogul meu. Este clar ca nu am scris pe intelesul dumneavoastra, nici continutul articolului si nici comentariile. Nu ati inteles temeiul demersului meu.
Eu am fost un caz tratat la doctori cativa ani contra viermilor intestinali fara nici un rezultat decat afectarea ficatului. Stiu, de asemenea, un caz venit la Valeriu Popa de copil in coma din cauza suprainfestarii.
Deci, asa cum am scris si in comentarii, dupa ce va informati (astea inseamna cititi, testati, vorbiti, sfatuiti-va cu cine credeti, inclusiv medici) si/sau daca tratamentul alopat nu a functionat, daca vreti sa incercati ceva fara efecte adverse si care mie si altora ne-a fost eficient, incercati terapia cu seminte de dovleac si cimbrisor.
Buna, kefirul il putem inlocui cu consumul de lapte?
Buna Alexandra,
Am decis sa incep si eu cura pentru fetita mea. Am cautat in piete seminte insa destul de greu gasesc, desi sunt acum oameni cu dovleci in piata. Tu de unde ai cumparat? Le-ai cumparat deja uscate? realizez ca trebuie sa cumpar o cantitate destul de mare.
De asemenea, ea are cam de 2ani, ba a scapat, ba iar s-a infestat. In timpul asta, a primit f iar lapte, si mai des iaurturi. Insa am vazut in postarea ta, ca putem consuma fara probleme lapte de capra si tratamentul este la fel de efficient?(te rog confirma daca asa este). Am zis sa verific de 2ori:)
Iti multumesc pentru raspunsuri,
Monica
Interdictia pentru lactate are legatura cu mucusul pe care il genereaza, ceea ce face mai dificil procesul de eliminare a parazitilor. Laptele de capra si oaie, din cate am cercetat, nu este generator de mucus.
Semintele eu le-am luat din Obor-Bucuresti.
Succes!
Multumesc pentru raspuns, abia acum am vazut( din pacate pe mail nu am fost notificata). Vad si in comentariul de mai jos ca este mai mult decat necesar inceperea in luna descrescatoare si realizez ca noi am inceput pe 27 oct deci practic nu am prins decat cateva zile cu luna in descrestere. Ar fi indicat sa oprim si sa reluam cand luna inceoe sa descreasca pentru a eficientiza?
De asemenea, au fost sau se mai intampla sa fiu o zi doua plecata si sa nu apuc sa le iau- scade cu mult eficienta tratamentului?
Si inca o intrebare: cea mica de 3 zile are dimineata si seara dupa gradi scaune f moi, ceea ce m-a speriat putin, si nu stiu daca este de la seminte sau de la altceva.
Am inlocuit ceaiul zilele astea cu menta pt ea.
Vom reveni la cimbrisor, si ca si paranteza la mine nu pare a fi laxativ.
Iti sunt recunoscatoare pt raspunsuri si opinie. ,
Monica
Buna ziua, Am si eu o nedumerire, specificati ca aceasta cura se face 3 saptamani in faza luna descrescatoare, dar observ ca luna descrescatoare este de doar doua saptamani. Cum procedez? Nu inteleg ce tip de seminte caut in piata, stiam doar de dovleacul placintar. Cum de numeste acest al doilea tip de dovleac. Multumesc
Buna ziua,
Cura e preferabil sa se inceapa atunci cand luna este in descrestere (asta inseamna in decursul celor 14 zile).
Daca se incepe mai aproape de luna plina, e mai bine, sunt mai multe zile pe luna in descrestere, ceea ce favorizeaza eliminarea. Dar, daca nu este posibil acest lucru, este bine macar ca inceputul sa fie in acest rastimp de 14 zile cand luna descreste. Daca vreti, e ca atunci cand faci un drum cu vantul in fata. Vei ajunge la destinatie, dar cu mai mult efort. In timp ce. daca te sincronizezi si mergi in directia vantului, ajungerea la destinatie este mai lesnicioasa.
Deci, asa cum bine ati punctat, nu puteti face o cura de 3 saptamani integral cand luna descreste. Dar e important sa incepeti si sa va sincronizati cu ea atat cat puteti.
Semintele nu sunt de la dovleacul placintar. Acelea au coaja mai groasa si galbuie. Semintele de care aveti nevoie sunt cele care sunt speciale pentru consum, coaja lor fiind albicioasa si subtire.
Succes!
Buna seara.Am citit si rascitit problemele multor persoane de aici…am inteles exact cum se iau aceste seminte de dovleac astfel incat eficienta lor sa fie multumitoare..insa as vrea sa va cer o parere…credeti ca o infectie cu oxiuri,limbrici sau giardia pot sa dezvolte si endometrioza?V-as multumi daca ati dori sa imi lasati o parere personala a dumneavoastra.
Nu pot sa emit o parere personala vis a vis de endometrioza pentru ca nu am suficiente informatii. Imi pare extrem de rau…
De ce nu sunt bune semintele crude deja decojite? Cum.ar fi de la sanovita…
Nu sunt bune pentru ca eu am incercat varianta asta si nu a avut rezultate. Banuiesc ca procesul de oxidare le modifica proprietatile.
Buna ziua,
Vreau sa incep si eu cura ce seminte de dovleac. Mai verific o data. Carnea de orice fel si pestele sunt interzise iar branza de orice fel e permisa?
Cu mulțumiri,
Buna ziua, va recomand sa cititi articolul si comentariile. Acolo gasiti raspunsul 🙂 Adica, in comentarii veti gasi regimul recomandat de Valeriu Popa asociat cu deparazitarea (unde e interzis consumul de carne SI lactate), iar ponturile mele le gasiti n interiorul articolului unde explic de ce lactatele de vaca trebuie eliminate.
Buna Alexandra,
Crezi ca exista acum in Februarie semintele in Obor? Sau alta sugestie, de unde sa le cumpar?
De unde cumperi tu ceaiul de cimbrisor?
As fi recunoscatoare pt raspuns urgent pentru ca fiica mea de 4 ani are nevoie urgent si imi vine sambata o prietena din Romania.
In germana nu stiu nici cum se cheama cimbrisorul si semintele la punga chiar si cele neprajite si necojite nu stiu daca sunt ok?
Acum vre-o 30 de ani am fost si eu diagnosticata de Valeriu Popa cu Giardia. Stiu ca am mancat si seminte, dar si un pilaf asa cu mult piper si usturoi. Inca imi amintesc pt ca a fost groaznic. Sper sa functioneze cu semintele, sa nu ajungem la pilaf.
Multumesc mult anticipat
Laura
In principiu ar trebui sa se gaseasca. Daca nu, de intrebat in piete pe la cei care vand dovleac. Inca se mai gaseste. Trebuie sa fie semintele alea mai subtiri si alburii, nu alea cu coaja groasa. Si sa fie neaparat crude, nu uscate in cuptor. Ceaiul de cimbrisor in piata il gasesc, dar s-ar putea sa fie si la Fares. Cimbrisorul in latina e Thymus serpyllum. Poate gasesti cum se cheama in germana, folosind echivalenta latina. Semintele decojite la punga sunt pierdere de vreme.
Sper sa gasesti. Cand vrea Dumnezeu, totul se gaseste… Ganduri bune
Bună ziua! Este posibil ca după începerea tratamentului sa apara bubițe roșii pe piele ca un fel de urticarie? Mulțumesc!
Buna ziua! Nu am auzit de aceasta manifestare dela seminte pana acum. Nu ati schimbat nimic in dieta, nu ati introdus un aliment nou sau un medicament/supliment alimentar? Benzoatul de sodiu poate genera aceasta reactie.. este un conservant inclus in siropuri, icre si alte multe produse…
Mulțumesc mult pentru răspuns! Mai o nelămurire am observat ca de cand a început tratamentul băiețelul meu e foarte agitat noaptea se trezește plangand e posibil sa îl doară burtica? Ii pot da semințele dimineața sau în timpul zilei sau nu mai au aceasi eficienta? Îți doresc sănătate!
Daca este o infestare mai severa este posibil sa apara dureri, chiar semnificative. Dar, din experienta proprie, dupa o saptamana ele au trecut. E de folos daca, dupa ce mananca semintele si bea ceaiul, il masati pe abdomen cu miscari circulare usoare in sensul acelor de ceasornic. Asta ajuta mult. Daca durerile sunt foarte foarte mari puteti sa ii faceti timp de 10-20 de secunde dusuri reci la picioare. Asta a fost sfatul lui Valeriu Popa pentru noi.
Important e sa functioneze, iar tratamentul functioneaza si are sens daca ii dati semintele dupa ultima masa. Discomfortul se va diminua curand.
M-as bucura daca o sa imi mai spuneti cum se simte peste cateva saptamani si, evident, daca ii repetati analizele daca ies bune. Asta o sa fie o confimare si inspiratie pentru ceilalti care citesc in aceste vremuri in care cu greu mai stii care este drumul cel bun.
Ganduri bune
Bună Alexandra! Revin cu un feedback legat de tratamentul cu semințe de dovleac. Primele trei săptămâni copilul meu de 2 ani a mâncat cu pofta semințele de dovleac chiar dacă sunt amare. Primele reacții au fost : bubițe pe piele, dureri de burtica se trezea foarte des noaptea și plângea din ora în ora (cam o săptămână jumate au ținut durerile) dar am continuat fiindcă începuse se ia în greutate (a luat 450 de grame într-o luna). Nu știu ce tip de paraziți are (o data la analize i-a ieșit giardia dar prezenta și semne de oxiuri – se scarpina la nas, se foieste toată noaptea), la analize nu i-a mai ieșit nimic dar cu greutatea nu sta bine deloc. Problema e ca după pauza de o săptămână nu a mai vrut sub nici o forma sa mănânce semințele, le scuipa nu am găsit nici o modalitate de a i le da. Am apelat la tratament alopat dar fără succes. La semințele de dovleac și ceaiul de cimbrisor din primele zile a început sa ia în greutate!
Multumesc mult pentru feedback. Iti sunt extrem de recunoscatoare pentru ca ne-ai scris experienta ta.
Am cateva ganduri. Unul ar fi ca semintele nu trebuie sa fie amarui. Schimba sursa. Ele sunt neutre la gust. Asta ar putea fi o cauza pentru refuzul copilului.
Altul ar putea sa fie faptul ca el a asociat cu semintele durerile de burtica si toate neplacerile. Poti sa ii vorbesti seara dupa ce a adormit si sa ii explici ca in burtica lui s-a dat o lupta intre niste vietati rele si unele bune. Ca vietatile rele nu voiau sa il lase sa creasca si vietatile bune il ajuta. Ca semintele de dovleac sunt munitia cu care cei buni ii inving pe cei rai si ii arunca afara. Ca au musai nevoie de acest ajutor. Ca semintele ii omoara pe cei rai si ceaiul e ca o cascada care ii scoate afara. Sau ce alta poveste adevarata ti se pare mai potrivita.
Vorbitul in somn se face la 15 min dupa ce copilul a adormit. Stii ca e momentul potrivit atunci cand, daca il atingi usor, el se misca putin, dar nu se trezeste. daca nu se misca deloc, e adormit prea profund. Daca se trezeste, nu e suficient de adormit.
E important sa legi experienta cu semintele de ceva ce ii face bucurie. Sa creasca mai inalt, sa fie puternic, sa primeasca ceva, sa mearga undeva etc.
Poate o sa fac un articol separat despre vorbitul in somn.
E important sa nu il intelegem ca hipnoza sau ca o modalitate de manipulare. Ci el este o maniera in care putem explica, povesti, comunica copilului de pana 9 ani evenimente sau intamplari pe care in stare de trezie nu le-ar pricepe sau ar putea sa il socheze sau ar genera milioane de intrebari.
Inca o data, MULTUMESC pentru comentariul tau
Multumesc de reteta. Ca sa confirm ca am inteles bine, semintele se mancanca dupa ce a trecut 1 ora de la mancarea ultimei mese?
Dupa ce a trecut cel putin o ora… 🙂
Deci, se face acest tratament 4 luni pe an. Pfff, foarte greu sa ii tii departe de dulciuri 4 luni. Ai mei merg la scoala si gradi si acolo mananca. Cum sa ii tin departe de dulciuri. In plus, asta cu spalatul si calcatul obsesiv, cu igiena stricta este imposibil. Nu traim intr-un glob de cristal. Ce fac, 4 luni nu ii mai trimit la scoala si gradi? Inca ceva, spuneai intr-un comentariu ca fructele, cu mici exceptii sunt interzise, in altul, ca mananci fructe dupa voie, ca nu le ai exclus.
O iau in ordinea celor scrise de dumneavoastra:
– Valeriu Popa (pe vremea comunismului cand erau foarte multe lucruri grele sau aproape imposibile) spunea ce este de facut si apoi lasa oamenii sa actioneze. Rezultatele apareau acolo unde dorinta de a face ceva era onesta si era un efort depus. Caile se dechideau si oamenii reuseau sa faca ce era necesar pentru a se vindeca. Pentru cei care ii consumau timpul si ii puneau intrebari, dar dupa aceea plecau nefacand nimic sau plangandu-se de greutatea punerii in practica a sfaturilor, atitudinea era una de „fiecare sa isi vada de drum”. Asa era si fata mosului, se plangea de greu si cu asta a ramas. Fata babei, isi sufleca mainile si facea treburile. Rezultatul a fost cu totul altul. Asa cum am mai zis, nu calea e grea, ci greul e calea (Kirkegaard).
– asta cu igiena obsesiva nu ati citit-o la mine pe blog sau in comentariile mele. Ce e dificil, nu faceti. Consecintele va vor arata daca ati luat o decizia buna sau mai putin inspirata. Cat despre opinia mea in aceasta privinta, o puteti gasi intr-un comentariu din 24 sept. 2018 la aceasta postare.
– fructe – daca citeati cu atentie ati fi observat ca am spus ca mananc fructe dupa voie si nevoie. Adica, fructele permise (mar, banana) le mananc in ce cantitate simt nevoia. Am pus intr-un alt comentariu si regimul recomandat de VP pe durata curei. In plus, in alt comentariu am mentionat ca evit fructele foarte dulci (curmale, smochine). Nu e nimic disonant in ce am scris.
Ca o concluzie, daca hotarati ca viermii intestinali sunt o problema serioasa (dupa ce cercetati suficient), daca nu aveti rezultate cu alte demersuri de a scapa de ei, alopate sau naturiste, tineti copiii acasa (ca in primavara cand am fost fortati) sau gasiti alta solutie (ca exista copii alergici care merg la gradinita si scoala si nu se ating de anumite produse) si urmati cura.
Buna seara! Ma scuzati de deranj. Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca am voie să mănânc roșii si murături? Am fost diagnosticata cu toxocara canis ? si nu prea stiu exact ce sa mănânc sa pot scapa si eu de acești paraziti.
Buna!am un băiețel de 3ani jumatate și de un an ne chinuim cu viermisorii.are dureri de burtica și acum luam un tratament medicamentos toată familia.as putea începe tratamentul cu semințe și ceai când luna va fi în descreștere?le place foarte mult gogoșile și clătitele de casa.oare as putea sa folosesc laptele de vaca in aluat?dar laptele acru?pastele sunt bune?dar pestele? Cartofi folosim f des.nu stiu cum va fi sa ii scoatem din alimentație.
am trei copii cu vârste întrei 3si 8ani.nu știu cum va fi fără măcar un pic de dulce.avem deja 4zile de când nu au primit nimic dulce și e cam greu.nu imposibil dar e dificil.Ce le faceti la copii că sa înlocuiască ceva dulce?multumesc din suflet pt răspuns!
Zaharul alb are efectul unui drog asupra noastra. Nu o spun eu, sunt studii care demonstreaza acest lucru. Deci, e firesc ca la o renuntare totala sa existe o perioada asemanatoare sevrajului, nervozitate etc. In aproximativ o saptamana manifestarile acestea se potolesc, iar dupa o luna sunt complet de domeniul trecutului. Doar ca la prim imbucatura din ceva dulce (cu zahar rafinat) o iei din nou de la capat.
Decim fiecare incearca tot ce poate sau ce i se potriveste. Atunci cand vrei sa rezolvi ceva, gasesti si modalitatile.
A propos de lactate, ideea nu e sa le deghizam, ci sa le exludem din alimentatie.
Din pacate, o pleiada de afectiuni isi au radacina intr-o alimentatie care nu este naturala omului. Noi avem nevoie de fructe si legume, preponderent. Inschimb, noi ne-am umplut meniul cu aluaturi.
Revenirea la o dieta fireasca pentru organismul nostru, o sa fie revenirea la sanatate.
Curmalele, smochinele, mierea sunt alimente dulci. Poti inventa cu ele tot felul de deserturi vegane, crude si sanatoase. Internetul e plin de idei.
Succes!
Salutare tuturor!
Am citit o parte din comentariile de aici,e foarte importantă „DEPARAZITAREA” care ar trebui să fie prima pe listă înaintea analizelor la medicul de familie.
Firma „HYPERICUM” are tinctură antihelmintică cu 9 plante și nucă neagră care are rol adjuvant și detoxifică și organismul, are ceai antihelmintic cu 9 plante, capsule Hyper-Helm, capsule Pelin cu Cuișoare,capsule cu pelin capsule și tinctură cu leurdă, acestea sunt foarte eficiente împotriva paraziților intestinali.
Telefon Hypericum Baia Sprie,jud Maramureș 0262372695,0262271338.
Toate bolile și mai ales cancerele se fac de la acești viermi intestinali!
As vrea sa va intreb daca semințele pe care le-ați folosit aveau acea pojghita verde închis sau un verde mai pal? Eu am cumpărat seminte crude si pojghita este verde pal… părinții mei cumpara niște seminte de dovleac de la lidl si au pojghita verde închis…însă sunt gata decojite deci nu le pot folosi..
Am un băiețel de 2 ani și 10 luni; ne confruntam cu giardia de la 6-7 luni;atunci avea formula de lapte ;i-am dat tratament naturist gen wormend,gyardinopht,chiar și zentel dupa 2 ani; s au m ai ameliorat în timp apoi au reapărut dureri de burtica ,halena,mâncărimi de anus; ce pot face sa scape o data de ei????
Bună ziua! Cu un copil de 3 ani care merge la grădiniță și care bagă degetele în gură oriunde, avem vreo șansă? Sau trăim cu oxiurii pana la majorat? Eu iau uleiuri esențiale de oregano și scorțișoară și copilul ia Giardi ophyt cam degeaba.
Incercarea moarte n-are! :))
Buna ziua,
O singura intrebare va rog, laptele de vaca fara lactoza intra tot sub aceeași incidență!? Mulțumesc frumos.
Da intra sub aceeasi incidenta. Lactoza este recomandat sa se evite din cauza unei lipse a enzimelor care ajuta la digestie ei, iar de aici decurg probleme de absorbtie intestinala cu neplacerile de rigoare. Cazul extrem fiind intoleranta la lactoza… Pentru speta deparazitarii, ne intereseaza sa diminuam cantitatea de mucus din intestine, iar laptele cu derivatele sale este un generator de mucus.
Salut!
Semințele cărui tip de dovleac sunt bune? În piață găsesc doar semințe de bostan…
PS.: Mulțumesc pentru articol! 🙂
Seminte de bostan care au coaja alba si subtire, nu din acelea cu o coaja galbuie, groasa si lucioasa. Scuze pentru intarizerea raspunsului!
Salut!
Semințele cărui tip de dovleac sunt bune? În piață găsesc doar semințe de bostan…
PS.: Mulțumesc pentru articol! :))