crema fata privatelabelsk

Toti ne dorim o crema care sa stearga ridurile si sa ne arate mai tineri decat decat suntem cu 10 ani. Dar, in masura in care o sa intalnim si o sa mangaiem un inorog… in aceeasi masura o sa gasim si aceasta mult ravnita crema.

Acum, ce este rezonabil SA CAUTI si ce SA ASTEPTI de la o crema buna de fata…in opinia mea:

  • sa cauti sa aiba cat mai putine chimicale. De ce? Pentru simplul motiv ca un miros ravasitor o sa iti ravaseasca cu ftalatii lui si hormonii. Nu inisist pe idee. Am mai vorbit despre asta AICI. Si, in plus, orice chimicala va fi stocata undeva in tesutul adipos, deoarece nu poate fi procesata si eliminata.

 

crema apa eskipaper

  • sa cauti sa nu aiba apa in fruntea listei ingredientelor. De ce? Pentru doua motive: 1. apa o sa se absoarba in tesuturi, creand o senzatie de „umplere a ridurilor” temporara si falsa. Nu iti doresti asta!. 2. acolo unde vezi apa, o sa apara si conservantii, ceea ce nu e de dorit. Acelasi articol de mai sus explica de ce.
  • o crema de fata buna e ca o dieta buna: e nutritiva si iti restabileste o stare de echilibru. In plus nu da dependenta. Deci, sa cauti sa aiba componente nutritive.
  • sa NU astepti sa arati fundamental diferit in bine de la o zi la alta. De ce? Pentru ca ridurile apar din: cauze hormonale, din cauza stresului, din cauza poluarii, din cauza unei nutritii inadecvate etc. Cum ar putea o crema, fie ea Clinique, Vichy, Nivea sau una cu elicina sa rezolva din cateva aplicari problemele mentionate anterior? Nu poate. Oricine intelege acest lucru. Deci asteptarea rationala de la o crema este sa simti o senzatie „de bine” timp indelungat dupa aplicare, sa simti un tonus crescut intr-un interval de 1-2 luni de aplicare consecventa si sa simti ca te mai ajuta cineva sa lupti contra curentului „caderii fetei” 🙂

crema renuederma

  • reintinerirea (aka efectul anti age) asteptata este reala, dar nu este de un calibru colosal. Studiile arata ca ridurile fine se diminueaza in conditiile in care folosesti anumite produse un numar de zile.Daaaar, numai acest fapt, nesustinut de un ritual de mentinere a tonusului facial, de o dieta care sa ofere nutrientii necesari reconstructiei celulare, de un somn odihnitor care poate este un factor ultra important ignorat pe nedrept…nu va putea schimba mare lucru.

Deci, in cazul in care nu suntem perfect armonizate cu ceea ce vedem in oglinda, o crema de fata naturala si buna poate ajuta sa nu mai incarcam corpul cu alte toxine si poate revigora microbiomul tenului, care la rand sa aiba ca efect stimularea productiei de colagen. Dar, efecte „vizibile”, fara sa schimbam „vizibil” ceva in viata noastra, nu vom obtine!

sursa foto: privatelabelsk.in, eskipaper.com, renuederma.com

 

2 comments on “La ce sa te astepti de la o crema de fata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *