muguri pin drufruitzbasket

Atunci cand sunteti gata sa cumparati niste muguri de pin deliciosi si crocanti sau atunci cand aveti in fata o salata garnisita cu aromatii si irezistibilii muguri de pin…nu va napustiti. Stati, cugetati, trageti aer in piept… si intrebati de provenienta lor. Daca nu faceti asa, aveti mari sanse sa mancati niste muguri de pin necomestibili (cum am patit eu) si asta nu este tot….

Ca sa nu lungim vorba, am cumparat dintr-un bazar din Romania, mai exact din Bucuresti niste muguri de pin. A fost fericire la prima degustare pentru ca, spre deosebire de alti frati ai lor la fel de aratosi si exorbitant de scumpi, acestia nu avea nici un iz de ranced.

Vazut, placut, cumparat si mancat….Le-am dat si copiilor, dar cum astia ai mei sunt mai precauti si usor sclifositi nu s-au inghesuit la molfait mugurii de rasinoase.

Problema a aparut la doua zile, intr-o duminica, cand la prima atingere de anafura am simti o amareala de fiere cumplita. Evident, nu m-am gandit ca sunt bolnava, ci m-am gandit ca am luat anafura pe nemeritate si e un semn sa nu mai clevetesc sau sa imi judec semenii. Cu coada intre picioare si gandurile vuindu-mi prin cap am purces acasa. Amareala din papile s-a potolit, aia din suflet ba.

Dar am constatat ca la orice chestiune amidonoasa, fainoasa sau dulceaga pe care o mestecam gustul amar isi facea iar simtita prezenta.

La cateva zile, am bagat iarasi la suparare vreo 20 de mieji de pin (ca asa sunt eu, mananc la nervi sau tristeti).

Orice banana, humus, paine, miere avea gust amar.

muguri pin metro co uk

M-am gandit atunci ca poate am o bolesnita care s-a manifestat prima oara cu anafura. Drept care am inceput sa cercetez. Si am constatat ca….mugurii de pin din China, care nu au putut fi identificati de la specie de pin provin (e si asta o chestiune ciudatica, nu?!) dau simtomele astea. Au patit-o oameni din America, din Europa.. si eu. Dar numai cu mugurii de pin din China. Aia de neidentificat. Se pare ca nu  sunt adecvati pentru consumul uman. Nimeni nu  gasit vreo explicatie pentru manifestarile astea cu gustul amar, la cateva zile de la ingestie, numai la anumite categorii de alimente, dar faptul ca lipseste explicatia nu face a realitatea sa fie mai putin adevarata.

muguri pin health tap

Starea asta se mai drege putin cu alimente acrisoare…dar nu poti sa o tii intr-o limonada (fara miere, atentie!!!) in toata vremea.

Concluzia este: daca nu cititi voi cu ochii vostri ca mugurii de pin NU provin din China, nu ii mancati. Altfel o sa simtiti amar in gura vreo doua saptamani tocmai la mancarea de confort…paste, biscuiti, dulciuri… plus bonus un gust metalic din cand in cand.

PS. Sau, daca vreti sa intrati pe dieta ketogenica, mancati un pumn de muguri de pin din China la cateva zile. De murit nu muriti, dar gura pe glucide nu mai puteti pune. Garantat! (aceasta ultima fraza este un pamflet si trebuie tratata ca atare)

sursa foto: dryfruitzbasket.com, metro.co.uk, healthtap.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *