deo softblog.eu

Cum functioneaza odorizantul de camera? Iata cum: el contine o substanta chimica care intr-un minut de la inhalare iti anihileaza simtul mirosului, blocand receptorii. Daca nu stiati, e bine sa aflati.

De ce sa evitati deodorantele de camera si cu ce sa le inlocuiti? Detalii in cele ce urmeaza….

Exista o ispita a mirosului de proaspat, de „duty free”, de parfumerie, de birou ingrijit unde se castiga bine si e posibil sa vrei si tu la tine acasa sa iti recladesti, cu ajutorul unei idiosincrazii, starea de bine pe care ai avut-o in locul parfumat.

Dar, odorizantele de camera, sprayurile parfumante si de reinprospatare a aerului de interior contin aceasta substanta magica numita 1,4 diclorobenzen.

In momentul in care este eliberat „duhul din lampa”, diclorobenzenul purcede la actiunea de blocare a simtului olfactiv. Poate sa miroasa a caine ud, a soseta purtata ceva vreme sau om muncit intens… nu vom simti. De ce? Din cauza diclorobenzenului.

Pentru a va familiariza un pic cu el va voi spune ca el intra in compozitia DDT ului. In plus, merita retinut ca aceasta substanta in cazul in care este ingerata va fi mai putin nociva decat inhalata. In consecinta, prin deodorantele de camera suntem expusi la efectul cel mai nefast pe care il poate ea avea asupra organismului.

Odorizantul nu anihileaza mirosurile mai putin dezirabile, ci joaca rolul unui Pinnochio recidivist care falsifica evidenta, jucandu-se cu simturile si sanatatea noastra.

deo taringa.net

odorizantul de camera poate contine pe langa diclorobenzen si un parfum.

Ce va contine parfumul? Va contine ftalati. Dar nu va asteptati sa ii vedeti in lista ingredientelor. Studiile arata ca ftalatii se regasesc in compozitia a peste 86% dintre deodorantele si sprayurile de camera, chiar daca nu sunt specificati pe ambalaj. Dar, ce e cu ftalatii? Ftalatii perturba nivelul testosteronului din sange, genereaza probleme a functiei de reproducere la barbati, cresc riscul de astm si sunt extrem de nocivi pentru copii si pentru fatul intrauterin.

In afara de cele doua substante mentionate mai sus, parfumurile sintetice sunt derivate in proportie de 95% din petrol si contin benzen si aldehide, ambele cu potential cancerigen. In plus inhalarea lor genereaza iritatii la nivelul tractului respirator, cresc incidenta infectiilor si cresc vulnerabilitatea vis a vis de alergeni.

Substantele enumerate mai sus se regasesc si in detergenti, in produse anti molii si in deodorante de toate soiurile. Din plamani, ele trec in sange de unde vor fi depuse in tesuturi mai putin irigate (tesuturi grase). Nu putem sa scapam de ele (decat cu mare efort) si efectul lor e cumulativ. Atentie la acest aspect!

In consecinta, daca sunteti obligati sa stai intr-un mediu „odorizat”….dati-va peste cap si deschideti un geam.  Iar daca sunteti acasa si cele expuse anterior v-au pus pe ganduri puteti apela la:

spray de camera obtinut din alcool de cereale in care adaugati uleiuri esentiale (aurea mediocritas….se aplica si aici). Incercati o concentratie de 5%. Uleirile esentiale autentice sunt cele scumpe, nu uleiurile vandute pentru aromaterapie care sunt pline de chimicale si se gasesc la preturi de nimic;

deo goodliving essential oils

saculeti cu rumegus, talas sau ceva celulozic pe care sa puneti din vreme in vreme picaturi de uleiuri esentiale;

boluri cu flori uscate peste care picurati uleiuri esentiale (asta daca nu aveti un blocaj ca nu e conform cu principiile feng shui);

bicarbonatul de sodiu este un bun eliminator de mirosuri. Bineinteles…in proportii decente. Ma refer atat la bicarbonat, cat si la miros.

Solutiile sugerate vor crea un iz placut, fara sa fie nocive pentru sanatate. Se vor folosi totusi cu precautie in perioada sarcinii si pana copiii implinesc un an (cele care contin uleiuri esentiale).

deo magic  4 walls

Pana la urma levantica si sulfina din casele bunicilor trebuie aduse in actualitate. Ele sunt solutia buna pentru noi si pentru a respecta natura.

sursa foto: taringa.net, goodlivingessentailoils.com, magic4walls.com, softblog.eu

1 comment on “Odorizantul de camera sau calul troian otravitor….”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *