Ce este DM? Un lant de magazine numit Drogerie Markt, provenit din Germania.

Cum iti poate el face viata mai usoara? Oferindu-ti o serie de produse de calitate onorabila, uneori certificate organic si nu prohibitive din punct de vedere al pretului. Mai jos, o sa incerc, fara prea multe povesti adiacente, sa va spun ce am testat si consider meritoriu sa fie achizitionat.

ALIMENTARE

sos de rosii bio – este bun la gust, este certificat organic, are doar rosii si sare (fara acidul citric aproape omniprezent). Este foarte bun raportul calitate-pret.

mei bio – meiul este ultra sanatos (probabil stiati deja). Are toti aminoacizii esentiali. Mai multe despre mei poate intr-o viitoare postare. Poate substitui usor orezul, in variante de mancaruri dulci si sarate. Este excelent pentru dieta copiilor. Meiul de la DM este bun la pret si calitate. Merita sa il incercati, evident inmuiat in prealabil. Vezi de ce AICI.

faina integrala de grau bio – buna la pret, iar calitatea e multumitoare. Daca e sa ne luam dupa termenul de valabilitate, cu siguranta are niste prafuri care o ajuta sa stea mai multe luni fara gargaritele inerente. Dar asa au toate fainurile (chiar daca nu e declarat pe eticheta),… poate mai putin cele obtinute de la moara cu pietre.

faina spelta bio

quinoa bio

 

in bio – despre in deja probabil stiti ca nu e bine sa cumparati uruiala de in, deja oxidata si toxica pentru noi. Dar, inul rasnit si adaugat imediatamente in salate, smoothiuri etc. este extrem de sanatos. Pretul este foarte bun si calitatea impecabila din punctul meu de vedere)

unt de cocos si piure de cocos bio – sunt niste produse absolut minunate. Untul de cocos arata si miroase exact asa cum ar trebui sa miroasa un unt de cocos extravirgin. Piureul de cocos este un ingredient fantastic in smoothiuri, poate inlocui cu succes banana. In plus, adaugat la un lapte vegetal (canepa, mac, migdale).. il face mult mai gustos, hranitor si exotic. Din nefericire, nu toate magazinele sunt aprovizionate excelent, asa ca poate fi un fel de loterie sa il gasiti.

ghee bio– ghee-ul (unt clarifiat) este mare mea dragoste. Am facut si eu ghee din unt de la tarani…dar il prefer pe cel de la DM. Este minunat, il puteti folosi la gatit, la uns o felie de paine calda, intr-un ceai dimineata sau ca atare pentru detox. Mai multe intr-un viitor articol. Pentru ca merita :-))

fulgi de ovaz bio – pentru ca sunt foarte buni ca pret, iar calitatea este minunata. Avem in familie un personaj ultra sensibil care detecteaza urgent chimicale…Sunt foarte buni doar inmuiati cateva ore, sau fierti.. sau ca addenda la aluatul de paine etc

Am incercat si alte tipuri de cereale de la ei. Pentru cineva care doreste variante cat mai simple si curatele…raman doar fulgii de ovaz.

drojdie bio – e scumpa fata de tovarasa ei conventionala. Dar pe mine ma sperie procesul de fabricare al drojdiei conventionale, asa ca o aleg pe cea bio, pentru retetele in care nu imi vine a folosi maiaua (drojdii salbatice). Despre maia, gasiti mai multe informatii AICI si DINCOACE :-).

praf de copt fara fosfati – yuhuuu. perfect pentru briose, checuri etc.

starter maia pentru cine gaseste complicat procesul de pornire a maielei, pliculetul de starter combinat cu apa va simplifica lucrurile; daca vreti sa il adaugati la maiaua deja existenta, el va impleti noi arome la maiaua consacrata

tahini bio-  pentru cine iubeste hummusul, tahini e un must-have. Eu folosesc tahini si la sosurile pentru salata si la sandwich-uri. Deci la noi, nu exista vizita la DM fara sa iau si niste borcanele de tahini…daca sunt pe stoc 🙂

unt de migdale bio – minunat, dar scump

unt de arahide bio – varianta de imblanzit constiinta

crema tartinabila cu alune bio –  o trec aici in lista, ca sa stiti ca exista. In opinia mea e semnificativ mai putin gustoasa decat Nutella. Deci eu una, merg pe Nutella.

bomboane contra durerilor in gat – FABULOASE, super eficiente mai ales in combinatie cu un spray de propolis (favoritul meu e de la Prisaca Transilvaniei)

NEALIMENTARE

detergenti rufe mai putin parfumati si chimizati decat cei consacrati. Eu ii folosesc exclusiv de ani de zile.

detergenti vase – e singurul detergent pe care il toplerez. Are ingrediente mai blande pentru mediu si pentru pielea nostraa. E imporant sa va ganditi ca toate produsele astea de curatare nu dispar in eter dupa ce pleaca din casa noastra. Cel mai probabil vor ajunge in rauri si mari. Ganditi-va la asta, la miliardele de gospodarii, la uriasele volume de chimicale varsate in apa. Atunci cand mergem la mare sau la munte apreciem o apa cristalina. Puteti sa faceti o schimbare mica (adoptand variante eco de curatare) ca o mostenire pentru copii nostri si cei ce vor veni dupa ei.

pastile pentru masina de spalat vase  fara fosfati si parfum…dar foarte eficiente.

creme fata ALVERDE– eu una nu ma impac cu ce au ei la capitolul creme de fata. Apare senzatia aceea de „piele stransa”. Din punct de vedere al ingrediente, insa, nu am ce sa le reprosez. E o chestiunea de reteta.

sampon ALVERDE –  este nesatisfacator. Parul ramane oarecum imbacsit. Asta a fost experienta mea. Punct bun; nu are SLS!

masca de par ALVERDE – pentru un par deshidratat efectul e de imblanzire. Mie una imi place!

creme de soare ALVERDE – curate din punct de vedere al ingreidnetlor. Nu au filtre chimice, ci doar fizice. DAAAAR zincul si titanul sunt NANO. Deci, eu personal nu le folosesc. Dar, oricum sunt mult mai bune decat cremele de soare conventionale.

sapun solid  – exista variante curatele de la ALVERDE, la jumatate de pret fata de sapunurile manufacturate care se gasesc la noi pe piata. Depinde acum cat de patrioti sunteti 🙂

sapun lichid – exista si aici produse multumitoare. Calitate, miros, pret. Fraa SLS. Nu va asteptati insa la o spuma abundenta. Fac o spuma decenta.

deodorant – exista produse ALVERDE cu oxid de zinc si uleiuri esentiale, fara parfumuri sintetice, fara saruri de aluminiu. Merita sa incercati (roll on)

absorbante intime – Jessa nature e gama lor cea mai putin chimizata si plasticizata

gel de dus copii BABYLOVE – cu ingrediente bune, pret onorabil. Includ aici si samponul de par. AU si o varianta fara parfum, dar, oricum, parfumul e ultra delicat….

gel pentru spalat pe dinti pentru copii (dar il pot folosi si adultii :-)) – FARA FLUOR – e minunat, face spuma si gustul e decent

scutece copii  BABYLOVE si o marca BIO – cu scutecele de la ei am scapat noi de iritatii. Cele de la Pampers miroseau cumplit a magazin chinezesc plin de produse de plastic ordinar. Dupa ce s-a umplut copilul mic de iritatiide la Pampers, am folosit gama bio de la DM si apoi am trecut pe baby love. Nu au mai fost probleme…:-)

gel de calmare pentru muscaturile de insecte – MINUNAT!!!! e un gel cu patlagina si alte extracte naturale. Fara nici un ingredient ciudat, functioneaza ultra rapid. A calmat blandale teribile care apareau dupa tantarii tigrati de asta vara. Deci, e un must have, pentru mari si mici.. pentru toti cei ce citesc aici 🙂

batiste de hartie (reciclata) – le apreciez foarte tare. Ma bucur ca sunt din hartie reciclata, nu sunt genul care sa ti se lipeasca de degete la o mini umezeala. Pretul e foarte bun.

produse machiaj ALVERDE –  eu am strugurel, rimel, blush, ruj… sunt impacata cu ingredientele, arata bine, nu am avut bici un fel de reactie alergica. Ca sa intelegeti ca e importabt acest amanunt va spun doar ca am primit un gloss de Craciun care atuncti cand l-am aplicat mi-a produs o senzatie de discomfort similara cu un ardei iute temeinic masat pe buze 🙁 era l’Oreal. Deci, daca eu nu am simtit nimic ciudat la ALVERDE, puteti sa aveti incredere in barometrul meu si sa le dati o sansa. Amabajele sunt dragute…Spun asta pentru ca pentru mine conteaza si acest aspect 🙂.

Acestea fiind scrise :-), va invit sa dati o raita pe la DM, sa testati si sa vedeti daca viata voastra poate deveni mai simpla si mai sanatoasa cu 1-2 vizite pe luna la ei.

ATENTIE Nu orice se vinde la DM este ne-chimizat. Gama Balea este al fel de doldora de SLS, parabeni si alte orori ca orice alt nume de cosmetice conventionale. Deci….cititi etichetele. In plus au produse pe care le gasiti si la super/hyper marketruri.. , dar la preturi cu pana la 50% mai mari. Deci, din nou…. va indemn sa fiti vigilenti.

PS Astept cu interes comentarii in care sa ne impartasiti opiniile voastre vis a vis de produsele DM, mentionate sau nu in acest articol. 🙂

sursa foto: supplychainmovenment.com, wikipedia, croatiatravelinfo.com, anewleaseoflife00.blogspot.com

 

19 comments on “30 produse pe care e mai bine sa le iei de la DM”

  1. Buna, Alexandra,
    Te-am descoperit azi, intamplator, si nu ma mai dusa de aici … tot citesc… si tot citesc … Am gasit informatii f. utile, iti multumesc mult !

    Si eu imi mai fac cumparaturi de la DM, am folosit acel suc de rosii de care vorbesti si ma declar multumita de raportul pret/calitate/cantitate, remarcand, de asemenea, compozitia naturala a sucului. Am luat si paste Bio, niste cuburi Bio pt gatit (fara monoglutamat), ceaiuri (sunt mai scumpe cam cu 1 leu fata de Carrefour, de ex.).
    In rest, am cumparat diverse produse pe care le gasim si in alte magazine, dar si unele pe care nu le gasim peste tot – cum ar fi periutele interdentare si mici suporturi de plastic cu ata interdentara (nu pe rola).
    Au reduceri in mod frecvent si m-a incantat sa vad cate ceva din gama romaneasca de cosmetice Pell Amar (cea cu namol), marca destul de vestita acum multi ani si pe care am crezut-o disparuta. Au si produse cosmetice Gerovital (Ana Aslan) din care va recomand cu caldura serul-tratament impotriva caderii parului (un recipient cu pulverizator), l-am folosit de vreo 2 ori pana acum, cu rezultate neasteptat de bune. Exista si sampon anti-caderea parului, impreuna fac o treaba de care sper sa fiti macar la fel de multumite precum am fost eu.
    Din DM imi iau geluri peel-off. Veti gasi si produse de la marci consacrate : L’Oreal, Max Factor, Rimmel, etc … au standuri speciale.

    Sa nu uit, ieri mi-am luat un micut si dragut aparat electric (fct cu 2 baterii AA) pt ingrijirea fetei, arata ca un ciocanel, are cap rotativ pe care se poate monta cate unul dintre cele 5 accesorii (1 perie, 2 bureti, 1 cap pt masaj si 1 disc abraziv f fin pt peeling); m-a costat totul 60 lei la reducere. L-am testat aseara si sunt multumita de achizitie, consider ca-si merita banutii (oricum nu e suma mare) avand un bun raport calitate/pret, isi face treaba si de aceea vi-l recomand.

    In concluzie, zic ca merita vizitate aceste magazine, sunt slabe sanse sa plecati cu mana goala !

    • Otilia draga, iti multumesc mult pentru comentariul tau atat de entuziast si bogat in informatie.

      Ma bucur enorm ca ai gasit blogul meu, pentru ca asa te-am gasit si eu pe tine 🙂 Cititorii ca tine ma motiveaza sa merg inainte cu demersul meu.

  2. Eu vreau sa stiu de ce ati spus despre untul de arahide bio ca este varianta de imblanzit constiinta 🙂 pt ca eu l-am descoperit de putin timp, aveam impresia ca e o chestie foarte gretoasa dar in combinatie cu felii de banane de ex,e absolut minunat.

    • Este intr-adevar minunat ca gust si textura, untul de arahide. As zice ca da dependenta…:)))

      Dar, din ce am citit eu, nu este deloc un aliment sanatos…adica arahidele prajite nu aduc nimic benefic corpului nostru, ci din contra…
      Deci, am zis „de imblanzit constiinta”, in sensul ca ne bucuram ca exista un unt de arahide bio si putem sa il consideram „mai sanatos” decat unul conventional…

      Cam asta a fost ideea mea…

  3. Sunt cateva produse Balea cu ingrediente ok: samponul Balea Med Sensitive, gelul de curatare pt ten Balea Med Sensitive, demachiantul bifazic, apa micelara. Eu le folosesc in mod constant, sunt ieftine si bune.
    Pe de alta parte, produsele Alverde contin alcool. Aproape toate, din pacate, in cantitate maricica (e printre primele ingrediente listate). Si limonene, si linalool care sunt foarte iritante pt piele. Ma amuza maxim asterixurile din lista de ingrediente care specifica: „din agricultura organica”. De ce o conta daca e organic sau nu alcoolul ala, cata vreme usuca si agreseaza pielea ?

    • Alina, multumesc pentru comentariu.

      Agricultura organica e un amanunt care conteaza pentru ca daca produsul respectiv este obtinut in mod conventional pot aparea alti compusi, care au ajutat la extragerea lui si care se regasesc in produsul final.

      Un exempu este hexanul in uleiul de masline (cel facut dn turte de masline). La ingrediente nu scruie ulei de masline si hexan, ci doar ulei de masline din turte. Dar, cine a avut sansa sa mai citeasca stie ca hexanul cu ajutorul caruia e extras acest ulei de calitatea a III a lasa urme in produsul finit. Decim pentru unii conteaza asterixul 🙂 pentru ca ofera niste informatii suplimentare.

      Limonene si linalool din produsele alverde sunt compusi care apar in mod natural in uleiurile esentiale cu care sunt parfumate produsele din aceasta gama. SUnt sigura ca in concentratia in care le folosesc ei nu sunt iritante.

      La chestiunea cu alcoolul subscriu la parerea ta. E aproape ubicuu in produsele lor. Dar… pentru cine are un ten normal sau mixt, cred ca sunt numai bune :-). Cine are un ten sensibil sau deshidratat , e mai bine sa zica pas la produsele ce contin alcool. Eu, una, zic pas 🙂

      Daca poti, transcrie sau pozeaza niste ingrediente de la produsele Balea de care esti incantata.

      Multumesc

    • E marca Alverde si e mititica….Acum nu am un ambalaj ca sa va dau mai multe detalii, dar cred ca e singura pasta de copii marca Alverde.

  4. Bună seara As vrea sa știu care sunt cele mai bune variante fresh de parfum din DM ! Mă refer la persistenta si ingrediente ok
    Mulțumesc! Faci o treabă excelenta!

    • Naturduft am luat eu. Sunt doar ingrediente „curatele”, uleiuri esentiale si alcool. Nu persista. Dar eu le folosesc pentru ca imi dau o stare buna si imi plac mirosurile pe care le au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *