smoothie piersici

Reteta de smoothie ultragustos si sanatos.

Bogat in vitamine, minerale, enzime si fibre, el poate inlocui cu succes o masa sau poate constitui debutul culinar al unei zile in care va veti simti energici si plini de viata. Este ideal pentru mineralizare, pentru detoxifiere si pentru imbunatatirea digestiei. Baut in fiecare dimineata va va face tenul luminos si stralucitor de sanatate! Testat!

Ingrediente pt 1,5 l ( pt. 4 – 5 persoane):

  • 2 maini de frunze de telina tocate cat se poate de marunt
  • sucul de la 1 lamaie
  • 5 banane
  • 6 nectarine (puteti substitui nectarinele cu piersici sau caise)
  • apa pana ajungeti la cantitatea de 1,5 l

Intai puneti la blender frunzele de telina cu sucul de la lamaie si apa cat sa le acopere. Mixati cat mai putin, dar astfel incat sa maruntiti la o dimensiune onorabila telina.

Adaugati apoi toate celelalte fructe. Mixati.

La sfarsit adaugati apa. Eu am completat pana la niveul de 1,5 l. Daca vreti o alta consistenta, adaptati cantitatea dupa preferinte.

IMPORTANT!!! Incercati sa nu mixati ingredientele mai mult de 1 min – 1min si jumatate. Astfel beneficiati de mai multi nutrienti.

Iata ce contine sucul, care e cu mult mai concentrat in elemente nutrituve decat multe din mesele noastre obisnuite: vitaminele B1, B2, B6 si  C, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali din frunzele de telina. In plus, contine fibre care vor ajuta la digestie. Vitamina C ajuta la metabolizarea fierului si este antioxidanta. Lamaia sustine detoxifierea ficatului si ajuta la miscarea limfei.

Incercati-l! S-ar putea sa va indragostiti de el!

PS 1 Sa nu va fie teama de gustul pregnant al telinei! Este ultra deghizat de gustul fructelor. Pentru perioadele in care nu gasiti frunze de telina, iata cu ce le puteti inlocui: patrunjel, kale, baby spinach, rucola, valeriana…

PS 2 Puteti incerca sa beti doar smoothie verde o zi intreaga ca un mini detox. A doua zi dimineata veti observa efectele…minunate! Astept impresii :-))

Sursafoto:heathyfoodteam.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *