orchid

Nu as fi atins subiectul, dar am facut o schimbare si am observat o diferenta…in bine. Doamnelor, astazi vorbim despre…absorbante intime. Si despre cum puteti sa muriti in 24 de la un absorbant intern, fara sa aveti habar.

Pe scurt, exista o legatura intre absorbantele interne si sindromul socului toxic. Consecinta mai mica poate fi amputarea unor membre, consecinta mai mare este decesul. Cititi despre  acest sindrom unde considerati ca aveti o sursa onesta de informare. Ceea ce vreau eu sa va aduc la cunostinta este ca folosirea tampoanelor interne poate genera acest soc. De aceea eu m-as gandi de 1000 de ori daca un asemenea risc poate cumpani confortul pe care il aduc ele. In plus ele sunt realizate din fibre scurte (pentru ca sunt mai ieftine) care se desprind din tampon si se lipesc de peretii vaginului. Pot ramane acolo mult si bine.

Apoi despre absorbantele obisnuite va voi prezenta mai jos cateva informatii (toate au la baza studii). Materialele din care sunt fabricate tampoanele contin diozxina, pot degaja gaze toxice, pot genera dermatite (gresit diagnosticate si tratate ca atare)

1. O TREIME din femeile care au simptome de mancarimi, scurgeri vaginale, iritatii sunt gresit diagnosticate cu candidoza, ele suferind de fapt de o dermatita de contact alergica. De aceea tratamentele pe care le urmeaza sunt ineficiente.

2. Pielea si mucoasa din zona genitala sunt  mult mai permeabile decat alte zone ale corpului, fiind deci mai vulnerabile la absorbtia chimicalelor cu care vin in contact si mai predispuse la alergii.

3. In absorbantele si tampoanele conventionale se folosesc materiale plastice, cum ar fi: polietilena, polipropilena si materiale super absorbante din poliacrilat, la extragerea, producerea si prelucrarea carora se foloseste oxid de nitrogen, dioxid de sulf si dioxid de carbon – gaze care distrug stratul de ozon. In acest proces rezulta de asemenea toxine, la care suntem expuse atunci cand folosim astfel de produse.

4. De ce se foloseste poliacrilatul? Pentru ca absoarbe pana la 30 de ori greutatea sa. In momentul in care particulele de policarbonat sunt saturate, ele degaja vapori care sunt iritanti.

5.Ce alte materiale se utilizeaza la fabricarea absorbantelor? In cazuri relativ fericite se folosesc materiale naturale cum ar fi: bumbacul si celuloza. Doar ca, de cele mai multe ori bumbacul este conventional. El este una din culturile intens pesticizate, deci poate contine dioxina si furan (ca reziduuri). In plus, bumbacul si celuloza sunt supuse unui proces de albire prin clorurare, ceea ce din nou genereaza ca reziduu dioxina. DIOXINA a fost detectata in produsele 7 marci care fabrica absorbante. Este nevoie de infim de putina dioxina pentru ca ea sa produca efecte negative asupra sanatatii.

6. Ar mai fi o problema cu tampoanele interne care contin fibre scurte, care se desprind si se lipesc de mucoasa vaginala. Nu dezvolt mai mult subiectul. Aici concluzia ar fi ca acest tip de produse sunt de evitat (pe cat posibil!).

Mesajul celor spuse mai sus NU este ca cine foloseste  absorbante conventionale va patimi intens din cauza chimicalelor. Asta depinde de sensibilitatea fiecareia. Mesajul este acela ca, daca putem evita niste neplaceri, sa le evitam. Iar daca putem sa fim informate, sa fim. Decizia e individuala.

Care ar fi atunci solutia? Materiale cat mai naturale. De exemplu: plastic derivat din amidon de porumb, bumbac organic si celuloza, inalbite prin alte tehnologii (nu prin clorurare) sau altele asemenea.

Ramane sa mai studiati si sa aprofundati, daca veti considera ca subiectul merita atentie. Eventual, sa testati niste absorbante care indeplinesc criteriul de mai sus. Ele vor fi insa, intotdeauna mai costisitoare decat cele conventionale.

Eu am testat si am observat o diferenta, dupa cum va spuneam, in bine.

PS 1. Aceste informatii pot fi extrapolate si la scutecele pentru bebelusi :-((

PS 2. Daca avem obtiunea biodegradabila si nechimizata si ne-o permitem financiar, putem lua in calcul in luarea unei decizii si impactul poluant pe care il au toate „plasticariile” adunate, luna de luna, an de an…in toata lumea

 sursa foto:fanpop.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *