izvor

APA DE IZVOR DE LA ROBINET  sau despre cum e mai bine sa iti iei mintea cu tine cand citesti un blog si sa nu crezi tot ce ti se spune

Apa de izvor de la robinet… cam asta este titlul si tema unui articol pe un blog pe care am nimerit deunazi. Intrigant… drept care citesc pe nerasuflate pana la sfarsit.

Autorul ne introduce in dimensiunea nostalgica al inegalabilului gust de apa de izvor. A baut-o candva in tinerete. Acum, ar tot bea si n-are de unde, tanjeste dupa ea si nu se ostoieste.

Dar, recent a primit un filtru, pe care nu se indurase sa il cumpere pentru ca pretul era in jur de 400 RON. L-a primit ca pret pentru recenzia pe care o face; da, exact, articolul este o recenzie cu titlu oneros.

Mama si sora lui, insa, folosesc un filtru cu osmoza inversa. „Bleagh, zice el, apa e amara! din ala nu mi-as lua”. Noroc ca a primit filtrul cu carbon (despre care bate apa-n piua articolul cu pricina). De la cine altcineva  sa il primeasca, decat de la cea care le comercializeaza in Romania. Dupa ce a baut apa de la robinet, trecuta prin magnificul filtru cu carbon, este pentru prima oara cand gustul dulce al apei de izvor tasneste cu putere in papile. Eeeeh, “nu chiar”, zice el. Dar totusi, el sustine ca cel mai aproape de gustul de izvor e gustul apei de la robinet trecut prin filtrul cu carbon. Un pic de induiosare cu amanuntul despre copilul mic, proprietate personala, care e innebunit sa dea drumul la robinetul filtrului, dupa care urmeaza verdictul: „apa asta filtrata este buna, Dom’le. E mai buna ca aia imbuteliata, e mai buna ca aia osmozata, e mai buna in mod evident decat aia chioara de la robinet”…De ce? Pentru ca asa a simtit autorul articolului la gust. E mai dulce si se apropie de aia din tinerete bauta la munte.

Recenzia “autentica” prezinta in continuare caracteristicile filtrului in discutie. Pentru maxima acuratete a datelor ele au fost preluate prin motoda “copy and paste” direct din sursa importatorului!!!

Clar pentru toata lumea? Si ca sa fie si mai clar puteti acum sa cumparati filtrul chiar de la autorul recenziei sau puteti sa deveniti distribuitor si il luati si mai ieftinache.

Cum de ce sa il cumparati? Mai aveti dubii dupa recenzie? Ei bine, intind pelteaua si citesc si comentariile la articol … un singur tip lucid zice: fratilor, avem si noi niste analize? Inainte si dupa filtrare. Ca vorba aceea, gusturile nu se discuta. Dovada ca mama si sora beau apa amara, osmozata, iar,autorul nu bea.

La care, lovitura de gratie, cu rigla de lemn peste degetele intinse, vine gratios de la gazda blogului: analizele costa in jur de 300 ron, sunt scumpe. In plus, apa de la robinet e clar ca e o porcarie, apa asta e mai buna la gust. Mai mult, stim cu totii ce minune e carbunele..face bine la matze !!! PUNCT!

Adicatelea, banii astia nu se justifica sa fie cheltuiti aiurea pe niste analize. Mai convingator e sa dam gratis un filtru si sa ne faca cineva o recenzie…la “gust”.

Problema ar fi aici, ca poate respectiva recenzie chiar va avea ca rezultat cresterea vanzarilor. Adica, poate persoanele mai emotive iau pe nemestecate o informatie si deschid portofelul pentru ceva ce nu se justifica.

Exista un singur comentariu pertinent. Reiese ca un singur om, din toti cei care comenteaza, si-a pus problema: dar, daca nu e adevarat? Daca e subiectiva recenzia? Daca tu, ca distribuitor declarat, o sa fii partinitor? Avem nevoie de niste analize. In opinia mea, era de bun simt ca importatorul sau distribuitorul filtrului, inainte de a comerciualiza produsul, sa faca analizele apei.  Cu toate astea, atitudinea normala a celui care a comentat si a solicitat rezultate de la analize este luata peste picior de autor, ca fiind deplasata.

Tipul asta de articol nu e singular. Am mai citit unul despre untul de shea (evident, o anumita marca exorbitant de scumpa de unt de shea). Si am mai dat peste inca nu stiu cate de acest gen. Fratilor, surorilor, hai sa ne gandim cand ne vinde cineva “gogosi”. Hai sa despicam firul in patru si sa ne aparam de mincinosi si de cei care ne considera niste amoebe fara personalitate. Nu vreau sa iau de bun ce mi se spune. Vreau sa trec prin “filtrul meu”. Vreau sa nu imi fie rusine sa pun o intrebare, daca are miez, si vreau sa mi se raspunda cu respect. De ce? Pentru ca asa e normal. Pentru ca merit. Pentru ca eu asa procedez la randul meu. Si nu in ultimul rand, pentru ca daca eu procedez asa, copiii mei o sa prinda si ei curaj si o sa faca la fel. Prietenii mei o sa prinda si ei curaj si o sa faca la fel. Si vecinii mei o sa prinda si ei curaj si o sa faca la fel.

Intrebati, ganditi, nu va lasati pacaliti. In momentul ala, mincinosul o sa se faca din ce in ce mai mic, mincinosii o sa se faca din ce in ce mai putini, iar oamenii care gandesc si iubesc lucrurile cu rost o sa devina mai vizibili.

P.S. Una peste alta, nu stiu care apa e mai buna. Probabil ca cea langa care zici Tatal Nostru si pe care o inchini inante de a bea. Asa cum faceau mosii nostri cu toate bucatele lor. Si au trait ei bine si in zone cu apa calcaroasa sau apa salcie…si in zone cu apa de izvor cristalin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *