de ce sa nu asculti de mihaela radulescu chit chat

Daca Mihaela Radulescu ti-ar spune ca trebuie sa slabesti 5 kg ca sa „treci de ea”, ce ai face? Ai plange? Te-ai apuca de slabit? Ti-ai spune ca nu ai sanse de succes si ca esti o ratata? A manca un kilogram de inghetata? Sau ti-ai vedea de drumul tau, la fel de fericita ca pana atunci si la fel de increzatoare?

Daca nu apartii ultimei categorii, atunci poate cele scrise mai jos te vor ajuta ca „otravurile” emise de cei din jur sa devina pentru tine inofensive, iar flecareala lor sa fie asemenea zgomotului unui bondar…. impactand infinitezimal starea ta de echilibru.

De ce am luat-o pe Mihaela drept exponent al categoriei de oameni ale caror sfaturi, sentinte, opinii ar trebui cu desavarsire ignorate? Pentru ca aveam nevoie de cineva palpabil, de cineva al carui impact este notabil. Ea pune pe butuci increderea in sine a mii sau sute de mii de femei doar pentru motive care ii aduc ei faima, bunastare, validare, audienta etc, Dar, e plin de mini Mihaele Radulescu, care isi dau cu parerea vehement, desi fara substanta, iar efectul asupra psihicului celor din jur este devastator.

Ce au in comun Mihaela Radulescu si mini Mihaelele Radulescu din jurul nostru: nu dau doi bani calpi pe cei din jurul lor. Au o aura narcisista, desi eu cred ca in spatele gardului vopsit al sigurantei de sine si al succesului, sade leopardul frustarilor. Nu iti spun ceva pentru ca vor sa iti fie bine tie, ci iti spun ca, punandu-ti genunchiul pe piept si umilindu-te, sa se ridice un pic mai sus in ochii celorlalti. Patetic! Daca ar fi doar patetic, nu m-ar deranja. Dar pentru ca pe langa patetic este profund distrugator pentru semenele mele, asta ma determina sa iau atitudine.

de ce sa nu asculti de mihaela radulescu getty images

Trebuie sa asculti doar de o persoana care stii ca te iubeste si care te respecta. De ce? Pentru ca asa esti protejat de toate veninurile gratuite care te vor infunda adanc in groapa nesigurantei de sine. In consecinta, ignora toate vedetele, doamnele de pe strada, colegele, sefele, prietenele false, care pe tonuri miortaite sau vehemente iti diseca viata si iti dau sfaturi. De multe ori sub sfaturile lor se ascund propriile ambitii ratate sau frustrari nedigerate. Cine te iubeste vrea sa iti fie bine.

Asculta doar de oamenii care iti pot fi modele autentice. Un model autentic e greu de gasit. Dar, daca te straduiesti nu e imposibil. Un model autentic e un tip discret, valoarea lui e probata in ani si nu e neaparat trambitata. Dupa discutia cu un model autentic vei pleca intotdeauna imbogatit si schimbat in bine ca om. Vei fi o idee mai bun, mai rezervat, mai elegant, mai putin arogant, mai manierat, mai bland, mai putin clevetitor, mai iubitor sau vei fi aflat ceva important ce e greu de citit in ziare, reviste sau pe net. Un model autentic te va schimba in bine cu fiecare intalnire.

de ce sa nu asculti de mihaela radulescu

Un model autentic, indiferent ca e un academician sau laureat al premiului Nobel, atunci cand vorbeste cu doamna de la curatenie sau cu gradinarul sau cu oricine altcineva nu il va umili. Chiar daca interlocutorul lui e agramat. Paulescu a consultat pe omul de curatenie din facultatea de medicina. Cu minutiozitate si rigoare. La sfarsit i-a strecurat in reteta si o bancnota. Cand omul a dat sa iasa din biroul lui, un purice a sarit de pe el si un asistent a strigat: „doctore, asta avea purici!”. La care Paulescu i-a replicat „shhhht, sa nu te auda. Sa nu il intristezi”.

Delicatetea e trasatura definitorie a modelului de urmat. Aroganta e marca imperfectiunii prost intelese si face prapad in jur.

De cine te umileste fugi cat te tin picioarele pentru ca omul cu pricina se vrea pe sine validat in ochii multimilor si vede in tine un potential aplaudac laudator. In consecinta, nu ai de castigat, ci numai de pierdut la capitolul siguranta de sine.

Asculta de oamenii care NU vorbesc exclusiv despre ei, viata lor, succesele lor, averea lor etc. Daca cineva se autopreamareste e de evitat, pentru ca nu va putea schimba persepectiva. Chiar si cand se va uita in ochii tai o va face pentru a se oglindi. Pe cine se apleaca cu finete asupra ta, te asculta si il simti ca empatizeaza cu tine, asculta-l si tu la randul tau.

de ce sa nu asculti de mihaela radulescu oltenia biz - magazin.rode ce sa nu asculti de mihaela radulescu libertatatea

Pe cei care au o atitudine schizoida e mai bine sa ii lasi in plata Domnului. Diva Mihaela Radulescu a marturisit ca ea e intr-un fel in viata sociala si in alt fel acasa. Copilul ei nu ii cunoaste aventurile, acolo se schimba kalimera. Pai, asta ar fi un semn ca pe ala care aplica sisteme de valori diferite in functie de context nu trebuie sa il iei de bun. Ca intr-una din cele doua ipostaze e sigur un mare mincinos, asta in cazul in care nu are probleme la scufa. In consecinta, cine ar lua de bune sfaturile unuia care pica intr-una din categoriile enumerate mai sus?

Dragilor, faceti curatenie in jurul vostru. Profitati de elanul primaverii si smulgeti toate influentele negative si pastrati numai ce da roade bune. Acolo investiti timpul, energia si dragostea voastra. In cultivarea relatiilor cu oamenii de calitate…si straduiti-va sa fiti si voi modele la randul vostru. „Putina maia dospeste toata framantatura”.

de ce sa nu asculti de mihaela radulescu pinterest

PS Faptul ca vedem numele unuia sau altuia „pe toate gardurile” nu inseamna ca e de luat aminte la el. Au contraire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *