desuu negru

Vi s-a intamplat vreodata sa vadeti un top glorios, fin si quasi transparent, care ar fi „zanificat”-o pe cea care il poarta…dar un desuu nepotrivit face ca bluza sa para murdara, iar stapana sa fie cazuta in dizgratie…Ei bine, eu vad mai des decat mi-as dori…Deci astazi, cateva cuvinte despre desuul potrivit la locul potrivit…Recunosc cu mana pe inima si cu ochii plecati, ca erau momente in care imi asortam desuurile la culoarea pantofilor. Cum pe vremea aceea nu aveam decat pantofi negri sau maronii, pentru ca pentru un buget de austeritate, asta reprezinta singura optiune care se potriveste !? la „de toate”, orice bluza pastelata putea fi „lovita” cu un desuu de culoare inchisa.

Au trebuit cativa ani si o carte buna pe subiect, care sa imi faca un dus rece a la Kneipp si sa imi revin in simtiri. Un articol de imbracaminte deschis la culoare nu poate primi decat un desuu care sa il puna in evidenta. Adica unul discret, care sa potenteze culoarea, textura, mesajul piesei respective de imbracaminte. A pune ceva negru, gri, bleumarin sub ceva rozaliu sau bej e ca si cum te duci la serbarea copilului si decizi sa urci singura pe scena, ca stii mai bine poezia si o spui cu intonatie.

desuu negru si alb amazon co uk

Nu se face! Niciodata…Rolul desuului e sa fie discret, sa incurajeze „din sala, copilul de pe scena cu un zambet si o uitatura complice”. Nu are ce cauta in prim plan. Da, sunt de acord ca exista desuuri oribile si desuuri frumoase. Nu e cazul sa alegi unul urat, doar pentru ca nu va fi in prim plan. El trebuie sa aiba dimensiunea potrivita (revarsarile nu sunt acceptate), culoarea potrivita (in ton sau in sub-ton cu piesa de imbracaminte), designul potrivit si sa nu fie uzat. Altfel, iti va nimici tinuta si mesajul pe care il transmiti celorlalti.

Am o prietena foarte buna care a observat intotdeauna derapajele mele vestimentare, dar nu mi-a zis-o niciodata in mod lezant (lebaduto, despre tine e vorba!). As vrea ca acest articol sa fie ca o discutie la un ceai bun, in care cine considera subiectul deja cunoscut sa nu piarda mult timp asupra lui, iar cine nu a bagat de seama binele pe care il face un desuu potrivit la locul potrivit sa mediteze putin si sa incerce ce va spun eu.

Decizii mici, efecte mari!

Drumul spre desavarsire nu are capat… dar e bine sa mai facem catre un pas inainte pe el, in orice domeniu. Ne vom simti mai sigure pe noi si vom simti ca zilele au rost cand invatam ceva. Nu in ultimul rand, s-ar putea sa deveniti modele de atitudeine pentru cei din jurul vostru…si asta nu e putin lucru.

sursa foto: amazon.co.uk, dailymail.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *