nu exista femei urate 1

Am auzit acest aforism cu ani buni in urma si m-a tot urmarit…

In proportie de 99% eu as indrazni sa zic ca e adevarat. Exista doar femei care nu au timp sau care nu au bani, sau care nu au de nici unele. Si asta le plaseaza in categoria insipide, incolore si inodore. De ce cred eu ca totusi ar trebui sa lupti si sa arati frumusetea care cu siguranta se afla in tine…

nu exista femei urate 2

1. Pentru ca nu exista femei urate. Putem fi nearanjate sau suparate. Obosite sau enervate. Dar nu urate. Nu suntem urate din simplul motiv ca Dumnezeu a asezat ceva minunat in fiecare, atat la nivel exterior cat si la nivel interior. Uitati-va in jur si uitati-va la voi insiva. Eu nu am gasit pana acum nici macar o exceptie de la aceasta regula.

Eram la coafor, intr-una din rarele dati cand dau pe acolo :-)) Era o doamna nici inalta, nici scunda, nici batrana, nici tanara, nici slaba si nici grasa. Era proaspat spalata la par si arata ca orice doamna spalata la par si care se gandeste la ale ei. Arata PLOUATA. Era absolut cenusie cand s-a asezat pe scaun pentru a fi aranjata. Nu iti inspira nimic, ba poate din pozitia usor adusa de spate ai fi zis ca e muncita de niscaiva spete la care trebuia sa gaseasca rezolvare.

Pe masura ce coafeza a muncit la imagine, doamna cu pricina s-a indreptat progresiv ca postura. Dintr-o femeie umila s-a transformat, la sfarsit, intr-o femeie sigura pe ea. Pe masura ce freza ei capata volum si o forma agreabila, fata ei se lumina, ea se gandea ca pana la urma parca nu e nici chiar asa in varsta si nici chiar asa de apasata de probleme si uite.. daca zambeste, e chiar draguta. Si avea mare dreptate. Era draguta. Intre doamna plouata de la inceput si mandra aranjata de la sfarsit era o uriasa diferenta, desi era una si aceeasi femeie.

Chestiunea asta nu tine de superficialitate. In lumea in care traim, deoarece nu suntem dezbarati de aparente, aspectul are rolul lui. Un rol important.

Deci, trebuie sa iti dai silinta sa revelezi frumosul tin tine. Sa nu te concentrezi pe ce iti lipseste, ci pe ceea ce ai. Bucura-i pe ceilalti cu umorul, cu zambetul, cu cochetaria, cu dinamismul… cu orice simti ca are valoare si poate genera in jurul tau o stare de bine. Daca trebuie sa cheltuiesti un timp si un ban pentru treaba asta, cheltuie-l (cu masura :-))!

nu exista femei urate 3

2. Ce sa faca femeile sarace? Daca iti constientizezi atuurile, poti compensa fondurile modeste sau timpul liber minuscul cu o preocupare intensiva. Poti realiza o „poleire” a aspectului cu mijloace sumare si fara a aloca un timp disproportionat. Nu trebuie sa te duci la coafor ca sa arati aranjata. Trebuie doar sa vrei sa fii aranjata si sa intelegi importanta unei aparente ingrijite. Vei gasi cu siguranta mijloacele si timpul necesar.

Conceptul de femei „sarace” ca antagonism pentru „cele frumoase” este un soi de exagerare voita pentru a domoli aplombul zanelor si a motiva intru schimbare pozitiva pe cele nesigure de valoarea lor.

Zanele aranjate trebuie sa inteleaga ca nu sunt frumoase la modul absolut, ci sunt doar puse in evidenta. Sa foloseasca aplombul dat de aspect numai pana acolo unde nu se transforma in aroganta. Iar cele care nu se aranjeaza sa nu se considere urate sau anoste. Faceti o incercare si veti fi la fel de aratoase, daca nu mai bine, decat orice „diva” care zambeste de pe copertile lucioase ale revistelor.

3. Orice barbat, oricat de nepretentios ar fi apreciaza o „mandra” care il intampina acasa si nu o „Marita”. Chiar daca Marita gateste fabulos, tine casa bec, merge la serviciu, face teme cu copiii si ii maseaza talpile seara. E aproape evident ca nu are timpul sa isi traga niste haine mai acatarii pe ea sau sa se coafeze pentru ca e suficient ceea ce face deja ca sa acopera o zi de 48 de h. Totusi, e bine sa faca efortul si sa „poleiasca” un pic aspectul.

Majoritatea oamenilor aud, asculta si respecta ceea ce vad…Nici pe Angela Gheorghiu nu stiu daca ar aplauda-o cineva cu frenezie daca ar canta la metrou, imbracata in haine ponosite sau cu pete de supa pe ea. S-ar putea chiar sa o ia cineva chiar peste picior…In ce masura abordarea asta este snobism nu conteaza. Important este ca asa functioneaza lumea si trebuie sa ne adaptam.

Mama mi-a zis: „daca te porti ca o Marita, o sa fii tratata ca atare”. Si e adevarat. Chiar daca, la fel ca milioane alte femei, stiu multe lucruri si am multe calitati, pentru faptul ca aceste calitati sunt dosite in spatele unui sort si a unei fete obosite, ele nu conteaza.

De aceea, fiica mea si-a ales o noua „mama” de pe coperta unei reviste cu care sa ma schimbe. Pentru ca vrea o mama frumoasa…cu aspect „poleit” in locul meu. Pentru ca vrea o mama pe care sa o considere un model catre care sa aspire, iar o servitoare (ca mine) pur si simplu nu ii satisface doleantele. Oricat ar fi ea de mama biologica autentica si oricat ar iubi-o.

Copiii spun si fac lucruri trasnite, dar….adevarate. De aia si in Hainele imparatului, singurul care a avut curajul sa spuna adevarul a fost tot un copil.

nu exista femei urate

Deci, alegeti sa nu mai fiti femei sarace! De voi depinde!

sursafoto: goodhousekeeping.com, toovia.com, celebritytoob.com, dumpaday.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *