greseli dieta

Acest articol e continuarea promisa in „La nutritionist. O poveste adevarata„. Ce consider eu daunator in dieta recomandata acolo si care s-ar putea regasi si in alte diete de slabit:

lapte 1. Accent mare pe lactate. Indiferent daca sunt recomandate lactatele cu un continut mai mic de grasime si produsele lactate care nu au cheag, in opinia mea ele sunt o categorie de alimente care ar trebui complet trecuta pe banca de rezerve pe timp de detox. De ce?

  • Pentru ca ele creeaza mucus, ceea ce duce la o tapetare a intestinelor si de aici o malabsorbitie a nutrientilor.
  • Pentru ca ele sunt extrem de greu de digerat odata ce sunt procesate (asa cum sunt marea majoritate). Energia irosita pentru digerarea lor ar putea fi utilizata la detoxifiere si reconstructie acolo unde este cazul.
  • Pentru ca raportul Ca/P e in defavoarea absorbitiei calciului.
  • Pentru ca lasa reziduuri acide care trebuie neutralizate si de aici consum mare de minerale

miere2. Indulcitor artificial in loc de miere. O sa discut cu alta ocazie despre miere. Indulcitorii artificiali sunt nocivi (marea majoritate) pentru organism (dovedit stiintific). Mierea (1 ligurita pe zi) este minunata pentru organism. Nu conteaza ca are ceva calorii…Creierul care consuma 20% din total calorii, iti va fi recunoscator pentru zaharurile bune, alaturi de enzime pe care le livreaza lingurita de miere.

fructe 3. Fructe: nu oricare, dar oricand… Eu as zice altfel…mananca orice fructa vrei, dar numai dimineata. Am mai scris despre asta aici.

  • De ce orice fructa? Pentru ca ai nevoie de magneziul din banane de exemplu ca sa nu lesini de osteneala. Lasa caloriile deoparte, ca ai nevoie de ele ca sa existi si sa te misti cu gratie. Sunt alte lucruri mult mai de folos decat numaratul caloriilor.  Deci, libertate totala.
  • De ce numai dimineata? Pentru ca dimineata ai sansa sa le digeri in 15-45 de minute si sa iei toate bunatile din ele. Pentru ca in oricare alt moment al zilei le-ai manca (exceptand o zi in care mananci numai fructe) ele vor fermenta in intestin, asteptand dupa celelalte categorii de alimente. Si, pentru ca dimineata metabolismul este maxim, deci nu ai de ce sa iti faci griji pentru zaharurile din fructe in cazul in care ti le oferi cu generozitate.

dieta 4. 100 de grame de ceva. Fireste ca aceasta chestiune cu limitarea portiilor functioneaza si ca o sa slabesti. Oricine se infometeaza slabeste. Dar o sa slabeasca mai tare la nervi decat la talie. Privatiunile vor genera o tensiune care nu este necesara. Poti sa slabesti (insanatosindu-te!!!) si mancand cat vrei din lucruri care sustin detoxifierea.

Cel mai bun nutritionist…. poti fi chiar tu! Informeaza-te, testeaza, fii sincer cu tine si porneste la treaba. O sa iti fie mult mai bine atunci cand tii chiar tu „haturile” ….

sursafoto:newyou.com.ph, zansaar.com, topnews.ae,fullfitsure.com, allyou.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *